Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δίωρο κλείσιμο σχολείων χτες στον Πειραιά

Συγκεντρώσεις έγιναν σε Πέραμα και Νίκαια

Από τη συγκέντρωση στο Πέραμα

902

Από τη συγκέντρωση στο Πέραμα
Σε δίωρο κλείσιμο σχολείων προχώρησε χτες η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

Στο Πέραμα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Ηρώων. Στο πλευρό τους ήταν και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Μαρία Δελλή, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάλεσε τις Ενώσεις Γονέων σε κάθε δήμο του Πειραιά, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να διοργανώσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις προκειμένου αποτελεσματικά να διεκδικήσουν: Να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών. Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Αμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας με έκτακτο κονδύλι από τους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά. Αμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών και δωρεάν μεταφορά για τους μαθητές. Καμία απόλυση, καμία εφεδρεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τη λειτουργία της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ξεκίνησαν δυναμική πορεία προς το Δημαρχείο με συνθήματα όπως: «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη, τα βάρη τα φορτώνουν στων μαθητών την πλάτη», «οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη». Στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Π. Ζουμπούλη του εξέθεσαν όλα τα προβλήματα των σχολείων αλλά αυτός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Σε πολλά σχολεία του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας τις δύο πρώτες ώρες δεν έγινε μάθημα και μέλη της Ομοσπονδίας συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τα προβλήματα των σχολείων και την αναγκαιότητα οργανωμένου αγώνα προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Στη Νίκαια η Ενωση Γονέων την περασμένη Κυριακή διοργάνωσε μαθητική συναυλία και χτες το μεσημέρι γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κρήνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ