Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιπαράθεση για το «θεαθήναι»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο πόλεμος «χαρακωμάτων» μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών όσον αφορά στο σχέδιο μείωσης του ελλείμματος της χώρας, που αναμενόταν να υποβληθεί χτες, θα συνεχιστεί καθώς το χρέος ήδη υπερέβη το όριο των 15 τρισ. δολαρίων που είχε θέσει το Κογκρέσο, ενώ τα μέλη της Επιτροπής Ελλειμμάτων, της «υπερ-επιτροπής», όπως βαπτίστηκε, δήλωναν ότι συμφωνία δεν επρόκειτο να υπάρξει.

Οι διαφωνίες είναι στις επιμέρους λεπτομέρειες, καθώς υπάρχει ομοφωνία για τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, αλλά διαφωνία για τα έσοδα. Οι Ρεπουμπλικανοί θέτουν βέτο ακόμη και στη σχετική μεταρρύθμιση της φορολογίας που προτείνουν οι Δημοκρατικοί, και περιλαμβάνει μικρή αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων. Μέτρο που αποτελεί μέρος της επιχείρησης «αποποίησης των ευθυνών», λόγω των εκλογών της επόμενης χρονιάς, της ληστρικής επίθεσης εναντίον των εργαζομένων και ειδικότερα των πλέον ευάλωτων τμημάτων της εργατικής τάξης, των φτωχών, των ηλικιωμένων, των ασθενών και των ανέργων.

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία έως τις 23 Δεκέμβρη προβλέπεται η αυτόματη περικοπή δαπανών ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων από το Γενάρη του 2013.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ