Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα παρέμβαση στα εργοστάσια του Βόλου

Να ξεπεραστεί η ηγεσία του σωματείου που έχει συμφωνήσει με τα αντεργατικά σχέδια

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο Βόλο
Από τη χτεσινή παρέμβαση στο Βόλο
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο Βόλο, να δώσουν κοινή αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, απηύθυναν απεργοί συνάδελφοί τους από το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, που χτες επισκέφτηκαν ξανά τα δύο εργοστάσια, μαζί με αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας και άλλων ταξικών συνδικάτων. Εκεί συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων, φωνάζοντας συνθήματα και συζητώντας με τους εργαζόμενους για την επιτακτική ανάγκη να μπουν δυναμικά στον αγώνα.

Μιλώντας ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία», στο Βόλο, δεν πρέπει να δέχονται να χρησιμοποιούνται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Εχουν ταξικό χρέος - είπε - όχι απλά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συναδέλφων τους, στον Ασπρόπυργο, αλλά να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις παρά και ενάντια στην αρνητική στάση του Σωματείου τους, που διοικείται από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και έχει συμφωνήσει με τις αντεργατικές προτάσεις της εργοδοσίας, ενώ κατήγγειλε και τη στάση των πλειοψηφιών των διοικήσεων στην ΠΟΕΜ και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Τους κάλεσε, επίσης, να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στη στάση εργασίας του κλάδου, μεθαύριο Πέμπτη, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο στην Α' ΒΙΠΕ.

Στην αναγκαιότητα κοινής αγωνιστικής συμπόρευσης για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό που έκανε εκ μέρους των απεργών του Ασπρόπυργου ο Δ. Φάνης.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», που μοιραζόταν στους εργαζόμενους, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται: «Συνάδελφοι χαλυβουργοί του Βόλου, με τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου δουλεύετε στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων του Μάνεση που επιλέχτηκε από τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση για να μπει επικεφαλής της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Η αγωνιστική σας συμπόρευση με τους απεργούς χαλυβουργούς θα φέρει καθοριστικό πλήγμα στην αδιαλλαξία του Μάνεση και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη νίκη. Να γίνουν πράξη, λοιπόν, τα συνθήματα που τρέμουν οι εργοδότες: Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι, Ολοι για έναν και ένας για όλους.

Δώστε την πρώτη αγωνιστική απάντηση με την καθολική συμμετοχή σας στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας στο μέταλλο, που γίνεται την Πέμπτη 24 Νοέμβρη, για συμπαράσταση στον υπερήφανο και ταξικό αγώνα των χαλυβουργών, αλλά και με τη μαζική συμμετοχή σας στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το εργοστάσιο. Οργανώστε από σήμερα και σε συνεννόηση με το αδελφό σωματείο του Ασπρόπυργου τις επόμενες αγωνιστικές απαντήσεις, γιατί και η δική σας στάση απέναντι στην απεργία παίζει καθοριστικό ρόλο για την πορεία και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολος ο μηχανισμός στο πλευρό του Μάνεση(2012-04-07 00:00:00.0)
Ενωμένοι συνεχίζουν τη σκληρή μάχη(2012-02-16 00:00:00.0)
Από καλύτερες θέσεις για τη νέα απεργία στις 17 Γενάρη(2012-01-15 00:00:00.0)
Στάση εργασίας από τους μεταλλεργάτες(2011-11-25 00:00:00.0)
Περιοδεία στο εργοστάσιο του Βόλου(2011-11-19 00:00:00.0)
Ν' «απλωθεί» ο αγώνας και στο Βόλο(2011-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ