Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία στο εργοστάσιο του Βόλου

Κλιμάκιο της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ μίλησε χτες με τους χαλυβουργούς της Θεσσαλίας

Περιοδεία στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας», στην Α' ΒΙΠΕ στο Βόλο, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, βουλευτή του Κόμματος. Στη συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους ο Απ. Νάνος τόνισε: «η Ελληνική Χαλυβουργία αυτές τις μέρες έχει γίνει το μετερίζι ενός σκληρού ταξικού αγώνα που δείχνει τη δύναμη και το μεγαλείο της εργατικής τάξης».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Οι απεργοί χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο, επί 18 μέρες, βρίσκονται έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου και δίνουν μια μεγαλειώδη μάχη για την ίδια τους τη ζωή, τη ζωή των παιδιών τους. Την ώρα που η εργοδοσία απολύει εργάτες και επιμένει να τσακίσει τη Συλλογική Σύμβαση, το 8ωρο και το 5ήμερο, οι συνάδελφοι σας απαντούν ενωμένοι, σαν μια γροθιά, και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων».

Και επεσήμανε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι όροι του αγώνα σας θα ήταν διαφορετικοί, αν και στη "Χαλυβουργία Θεσσαλίας" αρνούσασταν τον απαράδεκτο εκβιασμό, αν δεν αποδεχόσασταν την απαράδεκτη και επαίσχυντη συμφωνία που υποθηκεύει τα εργασιακά δικαιώματα όχι μόνο τα δικά σας, αλλά όλων των εργατών. Η απάντηση των συναδέλφων σας, στον Ασπρόπυργο, στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, σας καλούμε άμεσα να δώσετε ενιαία αγωνιστική - ταξική απάντηση, και με τη δική σας συμμετοχή στην απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ