Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εφαλτήριο οι ισχυροί δεσμοί με το λαϊκό κόσμο

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από τις πόλεις και τα χωριά των τεσσάρων νομών

Αποφασιστικά και θαρρετά ρίχνονται στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ οι κομμουνιστές στη Θεσσαλία, βάζοντας ως στόχο την υπερκάλυψη των πλάνων που έχουν τεθεί. Τα μηνύματα που έρχονται από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις, στους τέσσερις νομούς της περιοχής, με βάση τους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες των πλάνων που έχουν θέσει και τον όλο σχεδιασμό της δουλειάς, είναι αισιόδοξα.

Το κλίμα αισιοδοξίας «πατάει» στους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, όλο και περισσότερο, την πρωτοπόρα δράση του στους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται. Οπως στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα της 48ωρης στις 19 και 20 Οκτώβρη που και στην περιοχή της Θεσσαλίας ήταν συγκλονιστική, στις καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα στις πόλεις, στις συνοικίες σε κεφαλοχώρια - καταλήψεις ΔΕΗ και εφοριών ενάντια στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, παραστάσεις διαμαρτυρίας για την ανεργία κ.ά. - στις πρωτοβουλίες συγκρότησης Λαϊκών Επιτροπών και στα χωριά, για την οργάνωση της δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στα χαράτσια - ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ακίνητα, έκτακτη εισφορά, δημοτικά τέλη κ.ά. - και, γενικότερα, στη λαϊκή πάλη.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει στον «Ρ» ο Π. Σπήλιος, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ο οποίος τονίζει: «Με αισιοδοξία οι Κομματικές Οργανώσεις μπαίνουν στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης σε όλο το νομό της Λάρισας. Η αισιοδοξία πηγάζει απ' την καθολική αναγνώριση που εκφράζεται στο Κόμμα γενικά, αλλά και στους κομμουνιστές που μπαίνουν πρωτοπόροι στη λαϊκή οργάνωση για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τις λαϊκές οικογένειες.

Στην ύπαιθρο, παρά τη μαζική φτώχεια και το ξεκλήρισμα που υφίστανται αγρότες, κτηνοτρόφοι και μικροί επαγγελματίες και μαγαζάτορες, η οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα θα είναι πιο μαζική από κάθε άλλη φορά. Οι συνεχείς μακρόχρονοι αγώνες της φτωχής αγροτιάς και των κτηνοτρόφων, οι πρόσφατες δράσεις για ν' αποκρουστούν οι συνέπειες του "Καλλικράτη", οι υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών, οι συγχωνεύσεις στα σχολεία, τα χαράτσια και η απαξίωση στα Κέντρα Υγείας, όπου μπροστάρηδες είναι οι Αχτίδες και οι ΚΟΒ της υπαίθρου, ωθούν πλατιά τον κόσμο να ενισχύσει το Κόμμα.

Αντίστοιχα, στην πόλη η ταξική σύγκρουση που άνοιξε σε κλάδους και σε χώρους, όπως το Εμπόριο, η Υγεία, οι Δήμοι, τα Τρόφιμα, η συσπείρωση στις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες σφυρηλατεί βαθύτερους πολιτικούς δεσμούς με το Κόμμα, που θα εκφραστεί στην υπερκάλυψη των πλάνων. Αρκετές ΚΟΒ αναπροσαρμόζουν προς τα πάνω τα πλάνα. Παρά την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την ανεργία που τσακίζει κόκαλα, τα μηνύματα που έρχονται είναι ενθαρρυντικά. Μικρότερη η οικονομική συμβολή του καθένα, αλλά πολύ περισσότερος ο κόσμος που ανταποκρίνεται συνειδητά με το υστέρημά του σ' αυτή τη μάχη, είναι το χαρακτηριστικό αυτής της εξόρμησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ