Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
Με το κουπόνι σε όλους τους χώρους που αναπτύξαμε δράση το προηγούμενο διάστημα

Πανέτοιμη και αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ

Η έναρξη της οικονομικής εξόρμησης βρίσκει την Κομματική Οργάνωση της Αττικής έτοιμη και αποφασισμένη να αντεπεξέλθει στους στόχους και τα πλάνα της οικονομικής εξόρμησης Δεκέμβρη - Γενάρη.

Ηδη το αμέσως προηγούμενο διάστημα, τα όργανα και οι Κομματικές Οργανώσεις συζήτησαν για το πώς κάθε Οργάνωση θα αντεπεξέλθει στους στόχους που έχουν θέσει. Προσδιόρισαν τα πλάνα τους συγκεκριμένα και με αποφασιστικότητα, προκειμένου να δώσουν με επιτυχία και αυτή τη μάχη του Κόμματος στο χώρο ευθύνης τους.

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι σήμερα η φτώχεια, η ανεργία μαστίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. Ξέρουμε ότι τα αδιέξοδα, όπως και για μας, έχουν γιγαντωθεί. Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι άνεργοι, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες. Δεν υπάρχει σήμερα σπίτι εργάτη, φτωχού αυτοαπασχολούμενου, αγρότη, που να μη στενάζει από τα αλλεπάλληλα μέτρα που εφαρμόζει το μαύρο μέτωπο της αστικής τάξης, της ΕΕ και των κομμάτων τους.

Αισθανόμαστε ότι αυξάνει η ευθύνη μας να συζητήσουμε, να παροτρύνουμε, όλον αυτόν τον κόσμο. Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. Να συνεισφέρουν από το υστέρημα τους, αυτό το λίγο που μπορεί ο καθένας, γιατί δυναμώνοντας το ΚΚΕ, ουσιαστικά δυναμώνουν τη μοναδική φωνή που υπερασπίζει τα δικαιώματά τους, συμβάλλουν στη βελτίωση της ικανότητάς του να δρα για το δικό τους συμφέρον πρώτα απ' όλα.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια για κάθε οπαδό ή και καλοπροαίρετο λαϊκό άνθρωπο που συνεισέφερε όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν στενέψει. Γι' αυτό και κάνουμε προσπάθεια να μεγαλώσει το άνοιγμά μας, να απευθυνθούμε δηλαδή σε πολύ περισσότερους από τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε ΚΟΒ σχεδιάζει να απευθυνθεί με το κουπόνι στο χέρι σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλες τις γειτονιές που έχει βρεθεί το προηγούμενο διάστημα.

Βάζουμε στόχο να ενισχύσει το Κόμμα κάθε άνθρωπος του μόχθου, οι εργάτες από τις μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τις βιομηχανικές ζώνες, όλοι αυτοί που ζουν από πρώτο χέρι τις δυσβάσταχτες συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της στρατηγικής του κεφαλαίου και των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Οπου βρεθήκαμε το προηγούμενο διάστημα, βάζουμε στόχο να ανοίξουμε τη συζήτηση για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, φιλοδοξώντας και χιλιάδες νέοι άνθρωποι να ενισχύσουν για πρώτη φορά.

Απευθυνόμαστε σε όλους, και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τον λαϊκό κόσμο που είναι εγκλωβισμένος σε αυτά, τους καλούμε να κάνουν ένα πρώτο βήμα αντίθεσης, στηρίζοντας το μόνο Κόμμα που τους στήριξε ουσιαστικά που τους είπε την αλήθεια, ανεξάρτητα αν έχουν επιμέρους διαφωνίες.

Η αισιοδοξία που έχουμε ότι χιλιάδες από αυτούς θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, δεν πατάει στον αέρα. Πατάει στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και που εκφράζονται στις μαζικές συγκεντρώσεις, στην άνοδο του κύρους και της επιρροής του στους εργασιακούς χώρους. Ολοι αυτοί που παλέψαμε από κοινού, για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 19-20/10, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, όλοι αυτοί που οργανώνουμε μαζί την πάλη ενάντια στο φοροκυνηγητό που οδηγεί χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στη φτώχεια, έχουν πια πείρα, έχουν συμφέρον να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ακόμη και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Αλλωστε, η επιτυχία των στόχων της οικονομικής εξόρμησης θα δώσει και μια απάντηση και στην επίθεση που εξαπολύει η αστική τάξη και τα επιτελεία της στο ίδιο το λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του και που αρχίζει και εκφράζεται οργανωμένα μέσα από χίλιους διαφορετικούς δρόμους, από γενικευμένες προβοκάτσιες, όπως η δολοφονική επίθεση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην 48ωρη απεργία, μέχρι τον ασφυκτικότερο έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ που προσπαθούν να επιβάλουν με πρόσχημα την πάταξη της διαφθοράς.

Οι λαϊκοί άνθρωποι, οι εργάτες, χρειάζεται να έχουν υπόψη τους ότι κάθε φορά που η αστική τάξη ετοίμαζε επίθεση στα δικαιώματα του λαού, πάντα χτύπαγε πρώτα την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, και το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Πάντα ασπίδα προστασίας του Κόμματος ήταν ο ίδιος ο λαός. Ετσι και σήμερα, που η ίδια η εξέλιξη του καπιταλισμού οξύνει την ταξική πάλη, και φέρνει αντικειμενικά επί τάπητος το ζήτημα της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ως τη μοναδική απάντηση στη φτώχεια και την απελπισία που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, τώρα είναι η ώρα της πιο αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Η ίδια η οικονομική του αυτάρκεια είναι όρος για την επιτυχία του ρόλου του, για την ανασύνταξη του κινήματος σήμερα, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και υπέρ της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να υπερκαλύψουμε το πλάνο της οικονομικής εξόρμησης, βάζοντας στόχο να δώσουμε το στίγμα από την πρώτη μέρα, επιτυγχάνοντας το στόχο για κάλυψη του 20% των πλάνων από κάθε Κομματική Οργάνωση.


Θανάσης ΤΖΙΜΑΣ
Μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org