Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Καμιά ανοχή

«Αυτή η κυβέρνηση, ανεξάρτητα απ' το ποιοι τη στελεχώνουν, έχει έτοιμο αντιλαϊκό πρόγραμμα, προειλημμένες αποφάσεις που θα επιδιώξει να υλοποιήσει στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής στρατηγικής και πολιτικής για τη σωτηρία του κεφαλαίου και το τσάκισμα του λαού (...) Τούτη την ώρα, ένα πράγμα πρέπει να κυριαρχεί στις λαϊκές συνειδήσεις: Πώς θα την εμποδίσουμε να φέρει την αποστολή της σε πέρας. Πώς θα θωρακιστεί ο λαός για να αποκρούσει την ανελέητη επίθεσή της, πώς θα περάσει στην αντεπίθεση για να ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Καμία ανοχή, καμία στάση αναμονής δεν επιτρέπεται, καμία αυταπάτη.

Ενάντια στο μαύρο μέτωπο

(...) Τα κόμματα που εναλλασσόμενα στον κυβερνητικό θώκο έφεραν το λαό στην ανέχεια και την απελπισία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ισχύ ένα ταξικό λαϊκό κίνημα που βρίσκεται σε ανάταση (...) Απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων και της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, ο λαός έχει μία μόνο επιλογή: Να αντιπαρατάξει το δικό του μέτωπο, τη δική του συμμαχία. Να παλέψει για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, να τοποθετήσει εμπόδια στο δρόμο της, να τη στριμώξει με την πλάτη στον τοίχο, να μην της επιτρέψει να υπογράψει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, που σέρνει πίσω της ένα κάρο νέων αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων.

Ο λαός σε διάταξη μάχης

(...) η προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης να συνδεθεί και να δώσει ώθηση στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Εκεί να χτυπάνε όλα τα σφυριά, στην "καρδιά" κάθε προβλήματος με το οποίο αναμετράται σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια. Ανεξάρτητα απ' το πώς τελικά θα διαταχθεί το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης, ο λαός σε διάταξη μάχης σήμερα, τώρα, με κάθε μορφή πάλης, να διεκδικήσει άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος, φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, να μην πληρώσει τα χαράτσια, μέτρα προστασίας των ανέργων, των υπερηλίκων, των νέων, των γυναικών και των παιδιών, κατάργηση στην πράξη των επιχειρησιακών συμβάσεων, να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας κατοικίας κ.ά.

Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική

Να ακυρώσει, δηλαδή, την εφαρμοζόμενη πολιτική, "ακυρώνοντας" τους φορείς της αλλά και τις δυνάμεις - αναχώματα στην πάλη του, που πλασάρουν την αστική διαχείριση με ένα "αριστερό", δήθεν προοδευτικό επίχρισμα. Με μόνη έγνοια το φούντωμα του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και στη γειτονιά, γνωρίζοντας ότι η συνάντηση στην πάλη με το ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητά του, να πορευτεί προς τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική: Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ