Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης

Στις 5.30 μ.μ. στο χώρο του εργοστασίου. Εμπρακτα και ολόπλευρα να εκφραστεί η συμπαράσταση στους 400 εργάτες που παραμένουν στο πόστο του αγώνα

Οπλο ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα αποτελεί η εργατική αλληλεγγύη
Οπλο ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα αποτελεί η εργατική αλληλεγγύη
Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα με την αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης μέχρι να σπάσουν την εργοδοτική αδιαλλαξία, δήλωσαν και χθες οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μετά από 11 συνεχείς ημέρες απεργίας.

Μια απόφαση που επανέλαβαν και πάλι χθες στον ίδιο τον ιδιοκτήτη Ν. Μάνεση με τον οποίο συναντήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά. Συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία, βρίσκονταν εργαζόμενοι οι οποίοι έφτασαν εκεί από το σταθμό του Ηλεκτρικού με πορεία και συνθήματα. Μάλιστα, μπροστά στα γραφεία βρήκαν παραταγμένη διμοιρία της αστυνομίας που προφανώς είχε σπεύσει να «προστατεύσει» την εργοδοσία. Τελικά, και κάτω από την έντονη διαμαρτυρία τους η διμοιρία απομακρύνθηκε.

Στη συνάντηση ο εργοδότης θέλησε να εμφανίσει ακόμα πιο σκληρό και αδιάλλακτο πρόσωπο απειλώντας ακόμα και με κλείσιμο του εργοστασίου αν δεν αποδεχτούν εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρη εργασία με μείωση αποδοχών ή μαζικές απολύσεις. Πήρε όμως και πάλι την ίδια απάντηση από συνδικαλιστές του σωματείου και εργαζόμενους: «Δε κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε μέχρι την επαναπρόσληψη των 34 απολυμένων. Δε μπορούμε να επιβιώσουμε με μισθούς 500 ευρώ», και δήλωσαν ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα δώσουν τη μάχη στην πύλη του εργοστασίου.

Ενίσχυση του αγώνα με κάθε τρόπο

Γι' αυτό άλλωστε όπως τονίστηκε μετά και τη συνάντηση, αποκτά πλέον ιδιαίτερη σημασία η κλιμάκωση του αγώνα με νέες δυνάμεις και με ακόμα πιο έμπρακτη στήριξη που πρέπει να έχουν από παντού. Γι' αυτό προχωρούν πλέον σε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να τους ενισχύσουν με κάθε τρόπο είτε υλικά είτε με κήρυξη κινητοποιήσεων αλληλεγγύης κ.ά..

Τέτοια ουσιαστική κίνηση αποτελεί και η σημερινή εκδήλωση με συναυλία διαμαρτυρίας στις 5.30 το απόγευμα στο χώρο του εργοστασίου που διοργανώνει η Γραμματεία Μετάλλου Αττικής του ΠΑΜΕ με τη στήριξη πολλών σωματείων. Πάντως ήδη από χθες άρχισε να εκφράζεται ακόμα πιο έμπρακτα η αλληλεγγύη στο σκληρό αγώνα τους, όπως της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά που αποφάσισε να τους ενισχύσει συμβολικά με 200 ευρώ. Ταυτόχρονα, νέες ανακοινώσεις αλληλεγγύης υπήρξαν χθες και συγκεκριμένα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Πειραιά.

Απόφαση πλέον των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» είναι να θέσουν ακόμα πιο έντονα μπροστά στις ευθύνες τους το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και την Ομοσπονδία Μετάλλου που οι πλειοψηφίες τους (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) μέχρι σήμερα παρακολουθούν από μακριά τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι χωρίς να έχουν πάρει μέχρι τώρα ούτε μία απόφαση ουσιαστικής στήριξης. Είναι γεγονός όμως ότι η συγκεκριμένη περίπτωση της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» ξεσκεπάζει πραγματικά τις συμβιβασμένες αυτές συνδικαλιστικές ηγεσίες και το πού οδηγεί η υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας»: Σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και τσάκισμα δικαιωμάτων παρά την κερδοφορία της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ