Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αποφάσεις συνελεύσεων αρνούνται πληρωμή χαρατσιών

Οι εργαζόμενοι στη «Σόφτεξ» αποφάσισαν ομόφωνα να μην πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα. Συμπαράσταση στους εργάτες από ΟΓΕ και Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου

Εντείνεται η πάλη εργαζομένων και Λαϊκών Επιτροπών σε όλη τη χώρα για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ. Σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαίοι οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν τη νέα φοροεπιδρομή του μαύρου μετώπου.

Χτες, οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία «Softex» πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και ομόφωνα αποφάσισαν να αρνηθούν την πληρωμή του χαρατσιού και να επιδώσουν την απόφασή τους αυτή άμεσα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και σε όλους τους αρμόδιους φορείς. «Μας λένε ότι αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι θα κόψουν το ρεύμα, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Αλλος ένας λόγος, λοιπόν, για να δώσουμε πιο οργανωμένη, πιο μαζική απάντηση σε αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε μόνοι και αδύναμοι. Ολοι μαζί, όχι ατομικά, όχι ο καθένας μόνος του, οργανωμένα και μαζικά», σημειώθηκε εξαρχής στην εισήγηση της γενικής συνέλευσης.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ στο 3ο και 4ο Διαμέρισμα Αθήνας, καθώς και της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Softex». Οπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση, «σε κάθε διακοπή ρεύματος να απαντήσουμε αγωνιστικά, συντονισμένα, σωματείο, εργαζόμενοι της "Σόφτεξ", μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές της κάθε συνοικίας. Ολοι οι εργαζόμενοι της "Σόφτεξ" να συνδεθούν, με τη βοήθεια του σωματείου, με τις Λαϊκές Επιτροπές».

Σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Η δράση αυτή απλώνεται σε όλη τη χώρα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης πραγματοποίησε χθες το πρωί, έξω από την Εφορία, η Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

«Οχι στο χαράτσι της ΔΕΗ, όχι στην πολιτική που μας τσακίζει τη ζωή», διαμήνυσαν χθες το πρωί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Ατσαλένιου, μαζί με το ΠΑΜΕ, την Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ και την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Νότιων Συνοικιών, ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, στο κατάστημα του Ηρακλείου Κρήτης στην Χρυσοστόμου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα αρκετοί να φύγουν τελικά χωρίς να πληρώσουν, ενώ έγιναν και πολλές συζητήσεις γύρω από το ζήτημα της οργάνωσης του αγώνα και με ποιον τρόπο θα εκφραστεί μαζικά.

Ταυτόχρονα:

  • Σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι Λαϊκές Επιτροπές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Την Κυριακή 13 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού προγραμματίζει πικετοφορία στην Περαία.
  • Τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας - Τριανδρίας προγραμματίζει λαϊκή συνέλευση στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας.
  • Την ίδια μέρα, προγραμματίζεται λαϊκή συνέλευση στην Ανω Πόλη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Τερψιθέας για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής.

Στη Θεσσαλία: Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα στη Λάρισα καλεί Σωματεία και Συλλόγους, σε παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα, στις 8 π.μ., στο κατάστημα της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, σήμερα το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή οργανώνει εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και το απόγευμα στο κέντρο και στις συνοικίες της Λάρισας. Επίσης, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, εκπρόσωποι των αγωνιστικών συσπειρώσεων που τη συγκροτούν θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο. Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε και στη συνοικία Αγιοι Ανάργυροι Βόλου, η οποία καλεί σε συγκέντρωση κατοίκων την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο κατάστημα «Θαλασσοπούλια».

Στη Χαλκίδα: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στα Δυο Δέντρα στο Δοκό καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες τη Δευτέρα, 14 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ