Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναφανδόν υπέρ ή σε στάση αναμονής

«Περιμένουμε να δούμε», λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, χοροπηδάνε από χαρά ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ και «Οικολόγοι»

Μια χτεσινή δήλωση του Δ. Παπαδημούλη είναι αυτή που δίνει το στίγμα της αντίδρασης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο σχηματισμό της συγκυβέρνησης. Είπε ο βουλευτής του σχήματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Περιμένουμε να δούμε τη σύνθεσή της, τις προγραμματικές της δηλώσεις (...) Και αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί εκ του αποτελέσματος (...) Απέναντι και σ' αυτή την κυβέρνηση εμείς θα θέσουμε τα ίδια ζητήματα: Τι θα γίνει με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής; Θα βάλουν οι πλούσιοι το χέρι στην τσέπη; Θα πάει κανένας κλέφτης φυλακή; Θα πληρώσουν φόρους αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία; Θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη; Θα απορροφηθούν οι κοινοτικοί πόροι; Θα αποκομματικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση;».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κορόνες, καλλιεργεί κλίμα ανοχής και αναμονής στο λαό, λέγοντάς του να περιμένει να δει τη σύνθεση και το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης, σαν να μην είναι γνωστό και συγκεκριμένο το αντιδραστικό πλαίσιο που καλείται να υλοποιήσει, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να νικήσει το λαό. Κατά τα λοιπά, τα ερωτήματα Παπαδημούλη παραπέμπουν στην «κριτική αντιπολίτευση» την οποία έλεγε ότι θα ασκήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτή εκλέχτηκε το 2009.

Ζητωκραυγάζοντας καλωσόρισε τη συγκυβέρνηση και τον Λ. Παπαδήμο ως νέο πρωθυπουργό η ΔΗΜΑΡ πλέκοντας το εγκώμιό του, παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο που έχει να επιτελέσει θα γονατίσει πλήρως το λαό. Ο βουλευτής της Γρ. Ψαριανός δήλωσε ότι «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη». Ενθερμος υπερασπιστής της νέας κυβέρνησης δηλώνει η Ντ. Μπακογιάννη, δεσμευόμενη ότι θα τη στηρίξει και στη Βουλή, παρά τη διαφωνία της ΝΔ στη συμμετοχή της ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση, όπως την πληροφόρησε σε μεταξύ τους συνομιλία ο Γ. Παπανδρέου.

Τα εύσημα των «Οικολόγων Πράσινων» έχει η νέα κυβέρνηση, μαζί και την έμμεση στήριξή τους στον ανηλεή πόλεμό της εναντίον του λαού. Σε ανακοίνωσή τους καλούν την κυβέρνηση «να διασφαλίσει τα επείγοντα συμφέροντα της κοινωνίας», τα οποία ταυτίζουν με «την καταβολή της 6ης δόσης και την αποτροπή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη», προϋπόθεση για τα οποία είναι να χρεοκοπήσει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ