Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κωμικοτραγικές καταστάσεις...

Η προσπάθεια από τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές να σωθεί έστω και την ύστατη ώρα το προϊόν από την απαξίωση με το μάζεμα της κατάστασης άρον άρον και επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς επιφέρει πλέον κωμικοτραγικές καταστάσεις στο θέμα με τις ομάδες που κατηγορούνται για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τους φερόμενους ως στημένους αγώνες. Μετά το σίριαλ με τις απαγγελίες κατηγοριών το καλοκαίρι, το φθινόπωρο έδειξε ότι το... έργο άλλαξε και περάσαμε στο αντίστοιχο με τις αθωώσεις, που πλέον έρχονται σωρηδόν... Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα όπου ομάδες οι οποίες είχαν κριθεί ένοχες να απαλλάσσονται και μάλιστα από την ίδια επιτροπή.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά για Αγροτικό Αστέρα

Ετσι, με ακόμα μια απόφαση που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αθωώνει τον Αγροτικό Αστέρα, κηρύσσοντας απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί για τα παιχνίδια με την Καβάλα το 2009. Η ίδια επιτροπή, ωστόσο, είχε τιμωρήσει την Καβάλα (-8 βαθμούς) για τα συγκεκριμένα παιχνίδια με τον Αγροτικό Αστέρα, αναφέροντας στο σκεπτικό της την ΕΝΟΧΗ του Αγροτικού Αστέρα και του προέδρου του, Κ. Ριαβόγλου! Σημειώνεται ότι ο Αγροτικός Αστέρας είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάστηκε πρωτόδικα και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε. Οι άλλες δύο είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Διαγόρας. Ετσι, στην υπόθεση των στημένων έχουμε 18 αθωώσεις και 7 καταδίκες, είτε υποβιβασμούς είτε αφαίρεση βαθμών.

Ενοχος - αθώος σε λίγες ώρες!

Μέσα σε μία μέρα ο Αετός Σκύδρας έμαθε δύο αποφάσεις για την εμπλοκή του στα στημένα! Αρχικά, η Football League τον υποβίβασε στη Δ' Εθνική ενώ στη συνέχεια η ΕΠΟ τον αθώωσε. Αρχικά η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League έστειλε τον Αετό Σκύδρας στη Δ΄ Εθνική, αφού έκρινε το ΤΑΠ και τον πρόεδρό του, Ι. Ναυρινιάδη, ενόχους για το παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας. Η απόφαση αφορά στο παιχνίδι Α.Ε. Ποντίων - Αετού Σκύδρας 2-1, που είχε γίνει στις 14/02/2011. Λίγο αργότερα, ωστόσο, δικαιώθηκε από την ΕΠΟ στην έφεση που είχε καταθέσει και απαλλάχθηκε για το παιχνίδι με τη Δόξα Κρανούλας, για το οποίο επίσης κατηγορούνταν. Ετσι, στην ομάδα επιβλήθηκε η... αγαπημένη ποινή της επιτροπής, που είναι πρόστιμο και -5 βαθμοί. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αυτή τη στιγμή ο Αετός Σκύδρας πέφτει στη Δ' Εθνική αφού κρίνεται ένοχος για συμμετοχή στα στημένα, αλλά η εν λόγω απόφαση είναι εφέσιμη. Σε περίπτωση που κάνει έφεση και δικαιωθεί τότε θα μείνει στη Γ΄ Εθνική αλλά με -5 βαθμούς, αφού παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της ΕΠΟ για το ματς με τη Δόξα Κρανούλας.

  • Απαλλάχθηκε με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League η Ηλιούπολη από την κατηγορία για πειθαρχική παράβαση στοιχήματος, ωστόσο επέβαλε στον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Τσακογιάννη, απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής. Υπενθυμίζεται πως η Ηλιούπολη είχε ήδη τιμωρηθεί με υποβιβασμό για άλλους στημένους αγώνες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ