Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Με μαζικές διαδηλώσεις απαντούν οι μαθητές στις εισαγγελικές πιέσεις

Από τη μαζική συγκέντρωση των μαθητών χτες έξω από τα δικαστήρια
Από τη μαζική συγκέντρωση των μαθητών χτες έξω από τα δικαστήρια
Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν χτες ανήλικοι μαθητές μέλη 15μελών, προκειμένου να απολογηθούν για τις καταλήψεις στα σχολεία. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν εκατοντάδες συμμαθητές τους, γονείς και εκπαιδευτικοί, που κατήγγειλαν την επιχείρηση εκφοβισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, μέσα από πολύωρη κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο. Μάλιστα η ΕΛΜΕ, μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας το μεσημέρι και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των μαθητών, με το οποίο καταδίκαζε την παρέμβαση της Εισαγγελίας ως απαράδεκτη ενέργεια.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλία Καζαμπάκα κάλεσε τους μαθητές, με μια «πρόσκληση» που ενημέρωνε ότι θα γίνουν «συστάσεις για ειρηνική λύση διαφοράς». Σ' αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι διευθυντές των σχολείων και η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Κατερίνης. Η εισαγγελέας προειδοποίησε τους μαθητές πως αν δεν βάλουν τέλος στις παράνομες πράξεις, δηλαδή τις καταλήψεις, τη Δευτέρα θα σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τους.

Εξάλλου, νωρίς χτες το πρωί, αστυνομικοί με πολιτικά, μπήκαν στο 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης προκειμένου να ζητήσουν από το διευθυντή, ονόματα μαθητών που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις. Στην αντίδραση εκπαιδευτικού, συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, η οποία προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδό τους, απάντησαν προκλητικά, «εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο, θα μπαίνουμε ό,τι ώρα θέλουμε»!

Στα τελεσίγραφα της εισαγγελέως πως αν δεν... συμμορφωθούν με τας υποδείξεις, θα τιμωρηθούν, και στις επιχειρήσεις τρομοκρατίας της αστυνομίας οι μαθητές απαντούν σήμερα με νέα κινητοποίηση: Προγραμματίζουν μαθητική πορεία διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας. Στο πλευρό των μαθητών θα βρεθούν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί, καθώς η ΕΛΜΕ προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας 9 - 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ