Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Από σήμερα σε κινητοποιήσεις

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας με στάση εργασίας από την έναρξη του πρωινού ωραρίου ως τις 11 το πρωί στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν συγκεντρώσεις στα γραφεία της διοίκησης των λιμανιών. Στον Πειραιά θα γίνει συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ ΑΕ.

Θα ακολουθήσουν τρεις 24ωρες, η μία στις 19 Οκτώβρη, ενώ οι άλλες δύο - ημερομηνίες των οποίων δεν έχουν οριστικοποιηθεί - αναμένεται να είναι στις 18 Οκτώβρη και κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ενδιάμεσα θα γίνουν δύο ακόμα στάσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα αποφάσισαν χτες κάτω από το βάρος των εξελίξεων και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών. Ωστόσο, οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, προβάλλουν ως ...διεκδίκηση το αόριστο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ ότι θα υπερασπιστούν «τα λιμάνια και τους εργαζόμενους σε αυτά»! Δηλαδή λέξη για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, ενώ ήδη, με την υπογραφή τους, το λιμάνι του Πειραιά παραχωρείται τμηματικά στις πολυεθνικές όπως την COSCO, «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα. Χώρια ότι αυτές οι δυνάμεις μέχρι προχτές προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους στα λιμάνια ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν τους αφορούν.

Η αγωνιστική παράταξη Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ σε ανακοίνωσή της, αφού παραδίδει στην κρίση των εργαζομένων τις δυνάμεις του συμβιβασμού, τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και σε όλες τις κινητοποιήσεις με τις δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας: «Σήμερα χρειάζεται γενικευμένη σύγκρουση με αυτή την πολιτική. Σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν ανάστημα και να παλέψουν την κατάργηση αυτών των μέτρων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο λιμάνι καλούν σε πανεργατικό ξεσηκωμό. Σήμερα απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από γενικές συνελεύσεις να παρθούν πρωτοβουλίες με όλες τις μορφές ώστε οι εργαζόμενοι να περάσουν στην αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ