Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Kινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας έκαναν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, κλιμακώνοντας τις πολυήμερες κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια πανελλαδικής στάσης εργασίας που έκαναν χθες οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι κινητοποιήσεις όπως αποφασίστηκε θα συνεχιστούν με διεύρυνση των μέχρι σήμερα αποκλεισμών σε αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ και σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες όπως πολεοδομίες, ληξιαρχεία, ΚΕΠ και θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 του Οκτώβρη.

Ιδιαίτερα μαζική και αγωνιστική ήταν η προσυγκέντρωση των δυνάμεων του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας. Η κεντρική συγκέντρωση της κινητοποίησης έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη και άνοιξε από τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καταχανάς, εκ μέρους των ταξικών δυνάμεων στους ΟΤΑ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα που παίρνονται είναι ενταγμένα σε ένα ενιαίο σχέδιο κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ και τρόικας διαμορφώνοντας έναν συνεχή εφιάλτη για τους εργαζόμενους, θωρακίζοντας την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Καταχανάς στο χαρακτήρα που πρέπει να αποκτήσουν οι αγώνες τονίζοντας ότι απαιτείται: «Ενεργή συμμετοχή με μαζικά χαρακτηριστικά στη δράση των σωματείων. Οργάνωση στους τόπους δουλειάς με σωματειακές επιτροπές αγώνα, απεργιακές φρουρές κ.ά.. Συντονισμό για ενιαίο μέτωπο με επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχους, άνεργους, γυναίκες για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Αλλαγή στάσης απέναντι στα κόμματα που διαχειρίζονται και ενισχύουν την πλουτοκρατία. Να βγουν συμπεράσματα για τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που υποστήριξαν την ανταγωνιστικότητα άρα και τη συμπίεση του εργατικού κόστους. Που εκτίμησαν θετικά τον "Καλλικράτη" άρα και την Τοπική Διοίκηση ως βατήρα της επιχειρηματικότητας».

Μετά τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι με πανό και συνθήματα έκαναν πορεία που κατέληξε στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή.

Νέες απειλές για καταστολή

Στο μεταξύ, η συνέχιση και κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ έφερε και νέες απειλές για καταστολή του αγώνα τους με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου να παραγγέλνει τη διενέργεια ακόμα μιας προκαταρκτικής έρευνας αυτή τη φορά, για να διαπιστωθούν οι λόγοι που δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική πορεία προς τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού έκαναν μαζική πορεία στους δρόμους του δήμου. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, μέσα από τη συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν, κλιμάκωση του αγώνα και σήμερα θα μεταβούν μαζικά στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης για να συμμετέχουν στην κατάληψη.

Στη Λάρισα, μαζική ήταν η πανθεσσαλική συγκέντρωση και η πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε. Δυναμικό ήταν το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και στο οποίο, συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας. Η συγκέντρωση έγινε έξω από την Περιφέρεια Λάρισας, όπου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη(2017-06-20 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο(2013-07-13 00:00:00.0)
Ενίσχυση του ΠΑΜΕ για επιθετικούς αγώνες(2009-02-26 00:00:00.0)
Ανάγκη για κλιμάκωση και καθολική αντιπαράθεση(2008-11-06 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση για ένσημα και δεδουλευμένα(2008-05-14 00:00:00.0)
Αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας(2008-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ