Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Σφαγή αμάχων στη Σύρτη

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Σε τεράστια οργή έχει πλέον μετατραπεί η δυσφορία του λαού της Σύρτης απέναντι στους μαχητές του Μεταβατικού Συμβουλίου, αλλά και το ΝΑΤΟ, καθώς όλοι, ακόμη και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, καταγγέλλουν ότι οι μαχητές του Συμβουλίου και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους βάλλουν, από εδάφους και αέρος, αδιακρίτως με αποτέλεσμα να έχουν μεγιστοποιηθεί οι απώλειες μεταξύ των αμάχων που πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή που υφιστάμεθα», τόνιζαν πολλοί από αυτούς με νόημα, ενώ τόσο το Συμβούλιο όσο και το ΝΑΤΟ επέμεναν ότι κάνουν ό,τι μπορούν για μην πλήττουν πολίτες.

Αυτοκινητοπομπές αμάχων εγκατέλειπαν και χτες την πόλη που συγκλονίζεται από τις μάχες σώμα με σώμα. Την ίδια στιγμή ενώ εντείνονταν οι φήμες ότι πιθανότατα ο γιος του Καντάφι Μουτασίμ, που φερόταν να βρίσκεται μέσα στη Σύρτη, εγκατέλειψε την πόλη, ο συνταγματάρχης έκανε και πάλι «την εμφάνισή του». Με ηχητικό του μήνυμα, από το δίκτυο «αλ Ράι», ο Καντάφι κάλεσε τους Λίβυους σε «αντίσταση μέχρι να φύγουν οι κατακτητές» και προειδοποίησε για «επεμβάσεις και σε άλλες χώρες του Τρίτου Κόσμου», σημειώνοντας προς τις ηγεσίες τους να μη νιώθουν ασφαλείς επειδή έσπευσαν να αναγνωρίσουν το «Μεταβατικό Συμβούλιο». Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, μετά το πέρας συνεδρίασης σε επίπεδο υπουργών Αμυνας, επαναλάμβανε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις «μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος Καντάφι», αλλά και να «καταστεί βέβαιο ότι οι δυνάμεις του Συμβουλίου μπορούν να κρατήσουν την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα», αφήνοντας έτσι ένα νέο «παραθυράκι» για παράταση και πιθανότατα αλλαγή της μορφής της στρατιωτικής ΝΑΤΟικής επέμβασης στη βορειοαφρικανική χώρα.

Παράλληλα με όλα αυτά, 1.000 περίπου μαχητές του Συμβουλίου κατευθύνονταν, χτες, προς το Μπάνι Ουαλίντ, προκειμένου να προσπαθήσουν, αρχικώς, να διαπραγματευτούν και στη συνέχεια να πολιορκήσουν, εφόσον χρειαστεί, και αυτήν την πόλη. Οι μαχητές ξεκίνησαν από την πόλη Γκαργκαρές, έξω από την Τρίπολη, όπου ανακοινώθηκε ότι χτες εντοπίστηκαν άλλοι δύο ομαδικοί τάφοι με 900 σορούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ