Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Στο «γύψο» το ΚΚ για ένα εξάμηνο

Το ειδικό δικαστήριο της Αλμα-Ατα εξέδωσε την Τρίτη 4/10 απόφαση με την οποία «παγώνει» τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζαχστάν (ΚΚΚ) για έξι μήνες, επιβάλλοντας και χρηματικό πρόστιμο 10 βασικών μισθών (102 δολαρίων) στον Πρόεδρό του, Γκαζίζ Αλνταμζάροφ.

Το δικαστήριο έλαβε αυτήν την απόφαση με την πρόφαση της ένταξης του ΚΚΚ σε μια ένωση πολιτικών δυνάμεων με τον τίτλο «Λαϊκό Μέτωπο», μαζί με το κόμμα «Αλγκα» («Μπροστά»), το οποίο δεν έχει πάρει άδεια λειτουργίας από τις αρχές. Αυτή την αφορμή επικαλέστηκε το δικαστήριο, για να τεκμηριώσει πως το ΚΚΚ παραβιάζει τη νομοθεσία περί πολιτικών κομμάτων.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του ΚΚΚ έκανε λόγο για προσπάθεια αδυνατίσματος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και του «Λαϊκού Μετώπου», που όπως υποστήριξε ως βασικό στόχο έχει την παρακολούθηση της καταγραφής του εκλογικού αποτελέσματος των προσεχών βουλευτικών εκλογών και στα 9,5 χιλιάδες εκλογικά τμήματα της χώρας.

Να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση να «παγώσει» η δράση του ΚΚΚ για ένα εξάμηνο λήφθηκε λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν μέσα στο 2012.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ