Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Φέρνει χαράτσια, απολύσεις και κλείσιμο υπηρεσιών

To «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του Δήμου Αθήνας προπαγανδίζει η φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή. «Είναι μονόδρομος η οικονομική αυτοδυναμία, η μείωση λειτουργικού κόστους, ο εξορθολογισμός και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης», υποστηρίζει ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Γ. Καμίνης.

Προϊδεάζει για αύξηση ή διατήρηση των απαράδεκτων τελών για λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα, ευθυγράμμιση με την κυβερνητική γραμμή για παύση κρατικής επιχορήγησης, απολύσεις προσωπικού και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών μόνο αν πληρώνει ο δημότης ή εξασφαλίζονται ευρωενωσιακά κονδύλια. Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή φτιάχνει διαρκώς κλίμα με λογύδρια περί των «πολύ δύσκολων ημερών που έρχονται για τον Δήμο». Απολύει συμβασιούχους με τη λήξη της σύμβασής τους. Παράλληλα, αρνήθηκε να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση, όπως ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα, ότι δεν θα καταρτίσει λίστες προγραφής με υπαλλήλους του Δήμου προς «εφεδρεία» και απόλυση.

Το πού οδηγούν τα παραπάνω φαίνεται και από το γεγονός ότι από την Παρασκευή 07/10 και κάθε Παρασκευή το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων (στην οδό Μαιζώνος) θα παραμένει κλειστό για το κοινό «προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιδιαίτερος φόρτος διεκπεραίωσης εσωτερικών εργασιών της υπηρεσίας (διεκπεραίωση υπηρεσιακής αλληλογραφίας, καταχώρηση και αρχειοθέτηση εγγράφων και αδειών παραμονής)». Συνέπεια της απόλυσης δεκάδων συμβασιούχων που δούλευαν εκεί διεκπεραιώνοντας τεράστιο όγκο δουλειάς. Με τη λήξη των συμβάσεών τους η δημοτική αρχή τους έδειξε την έξοδο, ενώ προσπαθεί να ψευτοκαλύψει τα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν μεταφέροντας μονίμους από άλλες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ