Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Βομβάρδισαν» εφορίες με επιστροφές χαρατσόχαρτων

Σε Καβάλα και Ιλιον, εργαζόμενοι που είχαν πάει στην εφορία με πρόθεση να πληρώσουν, βλέποντας την κινητοποίηση, έριξαν και αυτοί τα χαράτσια στη φωτιά

Η συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ Ιλίου
Η συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ Ιλίου
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών, συνέχισαν και χτες χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν μπροστά από εφορίες, έκαψαν χαρατσόχαρτα, κάλεσαν τον κόσμο οργανωμένα να αρνηθεί να πληρώσει.

Στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι με τα σωματεία τους συγκεντρώθηκαν στη Ι' ΔΟΥ. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων πήγαν στην προϊσταμένη της εφορίας και δήλωσαν την απόφαση των εργαζομένων να μην πληρώσουν τα χαράτσια, γιατί δεν έχουν και δεν θέλουν να πληρώσουν. Την ίδια ώρα, στην είσοδο του κτιρίου, έβαλαν φωτιά στα χαράτσια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν με πρωτοβουλία των Λαϊκών Επιτροπών και στις εφορίες των Συκεών, της Νεάπολης, των Αμπελοκήπων, της Νέας Ιωνίας, της Καλαμαριάς, της ΣΤ' και της Ε'.

Οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και οι σύλλογοι δασκάλων συγκεντρώθηκαν από τις 12.30 το μεσημέρι και πραγματοποίησαν κινητοποίηση μέχρι το τέλος του ωραρίου λειτουργίας της εφορίας. Οπως ανακοίνωσαν, η επιστροφή των χαρατσιών που συγκεντρώνονται θα γίνει τις επόμενες μέρες με νέα κινητοποίηση. Και οι δικηγόροι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικού κινήματος και συγκεντρώθηκαν στη Β' Εφορία όπου επέστρεψαν τα χαράτσια.

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Συγκεντρώσεις έγιναν έξω από τις εφορίες σε Φλώρινα, Κατερίνη, Κιλκίς, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες. Στην Καβάλα, μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής και εργαζόμενοι που είχαν πάει στην εφορία με πρόθεση να πληρώσουν. Επί τόπου, βλέποντας την οργανωμένη αντίσταση, αποφάσισαν τελικά και έριξαν κι αυτοί τα χαράτσια στη φωτιά. Στις Σέρρες, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος επέστρεψαν οργανωμένα στον προϊστάμενο της εφορίας εκατοντάδες χαράτσια.

Στην Αθήνα

Στο Ιλιον, το Συντονιστικό Φορέων (Ενωση συνταξιούχων Ιλίου - Αγίων Αναργύρων - Πετρούπολης, παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Σύλλογος Γυναικών Ιλίου, Επιτροπή Ειρήνης, ΠΑΣΕΒΕ, Συνεργασία Γονέων Ιλίου, ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) προχώρησε χτες το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ Ιλίου. Και καλούσαν όσους επισκέπτονταν την εφορία να την «βομβαρδίσουν» με μαζική επιστροφή χαρατσόχαρτων. Υπήρξαν αρκετοί που ανταποκρίθηκαν και τα παρέδωσαν στους εκπροσώπους του Συντονιστικού τα οποία παρέδωσαν στη συνέχεια στη Διεύθυνση της εφορίας.

Στο Λαύριο, δεκάδες χαρατσόχαρτα κάηκαν και έξω από την εφορία στην κινητοποίηση που διοργάνωσε χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο μαζί με φορείς της περιοχής.

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Κορυδαλλού, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού, η Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κορυδαλλού.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα η συγκέντρωση έγινε το πρωί έξω από την Α' ΔΟΥ με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μετά από κάλεσμα του ΕΚ Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Λίγες ώρες αργότερα, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Επίσης, συγκεντρώσεις έγιναν μπροστά από τις ΔΟΥ Τρικάλων και Καρδίτσας, ενώ στη ΔΟΥ Βόλου οι συγκεντρωμένοι έκαψαν και χαρατσόχαρτα.

Σε Πύργο - Λεχαινά

Πλήθος εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Πύργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην εφορία του Πύργου. Σε ανάλογη κινητοποίηση προχώρησαν χτες και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ηλείας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Επαγγελματοβιοτεχνών.

Σε Στερεά - Εύβοια και Ικαρία

Κινητοποιήσεις έγιναν χτες στην εφορία Αμφισσας, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν σε Χαλκίδα και Αλιβέρι. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση στην Αμφισσα, η ΕΛΜΕ Φωκίδας κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας.

Τέλος, συγκέντρωση μπροστά από την ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και των Λαϊκών Επιτροπών του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ