Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απροκάλυπτη συναίνεση στα άγρια μέτρα

Ψηφοθηρικές υποσχέσεις και φύκια περί «επαναδιαπραγμάτευσης» με την τρόικα σε όσους απολύονται ή μπαίνουν σε εφεδρεία

Σαφή στήριξη στα άγρια μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα εξέφρασε, για ακόμα μια φορά χτες, ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να κοροϊδέψει το λαό. Ο Αντ. Σαμαράς, σε δήλωσή του, άφησε συνειδητά στο απυρόβλητο τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ρίχνοντας άσφαιρα πυρά και ανούσιες κορόνες. Μετά από σκόπιμη «σιωπή» δύο βδομάδων, επέλεξε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, «όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο».

Το σχόλιο - μνημείο φαρισαϊσμού του προέδρου της ΝΔ ήταν το εξής: «Εγώ τι παραπάνω να πω; Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει; Εδώ, στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Και, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος» (!) Φυσικά, για τα άγρια μέτρα που καταδικάζουν το λαό σε χρεοκοπία και εξαθλίωση, δεν είπε λέξη, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη σύμπλευση και συστράτευση του κόμματός του στην ταχεία και πλήρη υλοποίησή τους.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει κανέναν που θα απολυθεί από το Δημόσιο, με ή χωρίς εργασιακή εφεδρεία. «Οσοι θα βρίσκονται τότε (σ.σ. αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ) σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα υπαχθούν στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί και θα εφαρμοστεί. Δυστυχώς, όμως, για όσους θα έχουν, ήδη, απολυθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δε θα μπορέσει να ισχύσει το ίδιο, αφού θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι θέσεις μας για νέες προσλήψεις», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Ψηφοθηρικές υποσχέσεις και φύκια περί «επαναδιαπραγμάτευσης» με την τρόικα, μοίρασε και σε όσους θα βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αν κυβερνήσει η ΝΔ. «Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ γίνει κυβέρνηση τη στιγμή που κάποιοι είναι, ήδη, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα ισχύσει ό,τι ακριβώς λέει η πρότασή μας για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας (...) αφού, βέβαια, τη διαπραγματευθούμε με την τρόικα».

Στο ίδιο συναινετικό κλίμα, κινούνται οι δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γ. Βρούτσης προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η στήριξη της ΝΔ είναι δεδομένη. «Και οι αποκρατικοποιήσεις είναι ώριμες και πρέπει να γίνουν και η εφεδρεία για το δημοσιονομικό περιμάζεμα και τη μείωση του ελλείμματος είναι εφικτή, από 'κει και πέρα θα πρέπει η κυβέρνηση (...), εκείνη κυβερνάει», δήλωσε («Φλας»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ