Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του νερού

Παλλευκαδίτικο συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Λευκάδας που δρομολογεί η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ παραδίδοντας την ύδρευση και αποχέτευση του νησιού για 20 χρόνια στην ΕΥΔΑΠ, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στον Αγιο Μηνά. Εκατοντάδες κάτοικοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κινητοποίηση της Επιτροπής Φορέων ενάντια στο ξεπούλημα του νερού, εξέφρασαν μαζικά τη λαϊκή καταδίκη των νέων βαρών που καλούνται να επωμιστούν από τη ληστρική αυτή σύμβαση της παράδοσης του νερού στην ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση οι αυξήσεις στο νερό κυμαίνονται από 70% έως 80% στην πόλη και τριπλασιάζονται ή ακόμη και τετραπλασιάζονται στο Νυδρί και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στο 75% του κόστους νερού θα τιμολογούνται πλέον τα τέλη αποχέτευσης. Το κόστος σύνδεσης για την ύδρευση από 30 ευρώ εκτινάσσεται στα 500 ευρώ και σε 900 ευρώ για την αποχέτευση! Το πάγιο της ύδρευσης από 4 ευρώ αυξάνεται στα 12 ή 19 ευρώ και η ελάχιστη χρέωση, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κατανάλωση, είναι 10 ευρώ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δευτεροβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς και τοπικά συμβούλια. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίαζε μόνη της η δημοτική αρχή. Συνεδρίαση, η οποία κάτω από τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση τελικά αναβλήθηκε.

Συνέχεια στον αγώνα δόθηκε χτες το απόγευμα με νέα κινητοποίηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία επίσης ματαιώθηκε, με τους εκλεγμένους του ΚΚΕ να καταγγέλλουν για ακόμη μια φορά την εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική απόφαση ξεπουλήματος από τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ