Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εκρηκτικά τα προβλήματα των σχολείων

Σε αγώνα ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας και στο νέο Καλλικρατικό σχολείο, κάλεσε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τα προβλήματα που καταγράφονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία του νομού. Οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ κάλεσαν γονείς και εκπαιδευτικούς να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τη λειτουργία των σχολείων και να διεκδικήσουν έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ότι για τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης, η επιχορήγηση μειώθηκε κατά 2/3. Ετσι π.χ., ενώ πέρσι η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ήταν στις 600.000 ευρώ, φέτος για τα λειτουργικά έξοδα στα 40 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, προϋπολογίστηκαν μόλις 200.000 ευρώ μέχρι το Μάρτη.

Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διεύρυνση του φαινομένου που ήδη από πέρσι εκδηλώθηκε, διευθυντές σχολείων να ζητούν από τους γονείς να πληρώσουν το πετρέλαιο και τις καθαρίστριες. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως μόνο για το κόστος του πετρελαίου που υπολογίζεται να ξεκινήσει από 0,96 ευρώ το λίτρο (πέρσι ήταν 0,70 ευρώ) με προοπτική, αν υιοθετηθούν οι κατευθύνσεις της τρόικας, να φτάσει το 1,40 ευρώ, είναι αναγκαία πολλαπλάσια κονδύλια, ώστε τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα σε «παγωμένα» σχολεία.

Επίσης κατήγγειλαν ότι λείπουν εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (καλλιτεχνικών μαθημάτων, κλπ.) και βιβλία με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να βγάζουν φωτοτυπίες. Σε πολλά γυμνάσια και λύκεια, μάλιστα δεν έχουν χρήματα ούτε καν για χαρτί φωτοτυπικού. Σε ορισμένα σχολεία η διανομή των βιβλίων στα παιδιά έγινε... με κλήρωση(!), ενώ μαθητές απειλήθηκαν πως αν δεν επιστρέψουν τα βιβλία που πήραν φέτος θα τα πληρώσουν οι γονείς τους!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ