Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κανένας φοιτητής να μην πληρώσει για πάσο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) δε σταματά τις κινητοποιήσεις, που εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο και αποτρέπουν κάθε μέτρο ενάντια στους φοιτητές και στους σπουδαστές. Συνεχίζουν τις καταλήψεις σε οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Πατρών έκαναν συμβολική κατάληψη στα καταστήματα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», στην Πάτρα, ώστε να μην πληρώσει κανένας φοιτητής και σπουδαστής και οι οικογένειές τους τα χαράτσια για τη μετακίνηση. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δήλωσαν ότι καλούνται να πληρώσουν, για το άλλοτε (σε πολλές περιπτώσεις) δωρεάν πάσο, 2,5 ευρώ στην ιδιωτική επιχείρηση «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», που δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τιμή 2,5 ευρώ για τα πάσο, ενώ «καλεί» τους φοιτητές και τους σπουδαστές να τα παραλαμβάνουν από τα εμπορικά καταστήματα, που έχει προσδιορίσει ο «ανάδοχος του έργου», δηλαδή η ιδιωτική εταιρεία. Πέρσι τα πάσο καθυστέρησαν και φέτος κοστίζουν δύο ευρώ. Οπως φαίνεται καμία κίνηση, καμία ...παράλειψη δεν είναι τυχαία.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει τους φοιτητές και τους σπουδαστές να οργανώσουν τον αγώνα τους και γι' αυτό το θέμα, ώστε ««κανείς να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το πάσο» και απαιτεί και παλεύει και για «δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ)».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ