Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ταινίες και ... αυθεντική τέχνη

Σε μια βδομάδα γενικευμένων κινητοποιήσεων, το λιγότερο που ενδιαφέρει το νοήμον κοινό, είναι το συμβατικό σινεμά και οι νέες δημιουργίες του, ταινίες που ούτως ή άλλως δεν συνηθίζουν να παρουσιάζουν το παραμικρό, ουσιαστικό, ενδιαφέρον... Σε τέτοιες περιόδους, έκτακτης ανάγκης, τότε που η πραγματικότητα ξεπερνά την όποια ευφυή φαντασία, η «τέχνη» έπεται... Βέβαια ανάπαυλα για το βλέμμα συνιστά η τουρκική ταινία το «ΓΑΛΑ» του Σεμίχ Καπλάνογλου.

Εντελώς πληροφοριακά, αναφερόμαστε στις πρεμιέρες της βδομάδας:

«JOHNNY ENGLISH: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» Παραγωγής 2011, συμπαραγωγή: Μ. Βρετανίας, Ισραήλ, Γαλλίας και Ιαπωνίας η κωμωδία του νέου σκηνοθέτη Ολιβερ Πάρκερ με πρωταγωνιστή τον τηλεοπτικό Mr. Bean, άλλως δημοφιλή κωμικό Ρόουαν Ατκινσον, στον ρόλο του ατζαμή Βρετανού κατάσκοπου Johnny English. Ο Johnny English λοιπόν που γεννήθηκε στην μεγάλη οθόνη το 2003 και γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, επιστρέφει το 2011, με μια από τα ίδια ...

«ΜΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ!» Αμερικάνικη ρομαντική κωμωδία του 2011 σε σκηνοθεσία Ντάγκλας Μακ Γκραθ, κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου αισθηματικού μπεστ σέλερ της συγγραφέα Αλισον Πίρσον για τις επιλογές που κάνουμε και τις συνέπειες που αυτές μπορούν να έχουν στην ζωή την δική μας και των γύρω μας. Με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τον Πιρς Μπρόσναν , τον Γκρεγκ Κινίαρ και την Κριστίνα Χέντρικς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«TT3D: ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Βρετανικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2011 για τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλετών στον κόσμο : The Isleof ManTourist Trophy. Σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντε Αραγκές, το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου με χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας 3D που αιχμαλωτίζει την έξαψη και το δράμα των αγώνων του 2010 στα πρόσωπα των οδηγών, ανδρών και γυναικών, που ζουν και αναπνέουν για την αθλητική πίστα.

«DRIVE» είναι ο τίτλος του λίαν ενδιαφέροντος, αμερικάνικου αστυνομικού θρίλερ, τελευταίας σοδιάς, σε σκηνοθεσία του, δανέζικης καταγωγής, Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Σάλι του 2005. Ο «οδηγός» την μέρα δουλεύει ως κασκαντέρ σε κινηματογραφικές ταινίες και την νύχτα σαν οδηγός αυτοκινήτων που παίρνουν μέρος σε ληστείες. Οταν όμως γνωρίζει την Αϊρίν αισθάνεται την ζωή του να αλλάζει. Στους κύριους ρόλους οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ρον Πέρλμαν.

«THE BANG BANGCLUB» ήταν το παρατσούκλι τεσσάρων φωτογράφων γιατί πάντα βρίσκονταν στην καρδιά του πυρός απαθανατίζοντας την τελευταία αιματηρή περίοδο του απαρτχάιντ στην Νότια Αφρική το 1994. Η ταινία χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη το βιβλίοThe Bang Bang Club : Snapshots from aHidden Warτων Γκρεγκ Μαρίνοβιτς και Γιοάο Σίλβα (των 2 εκ των 4 φωτογράφων). Αυτό το δραματικό φιλμ του 2010 σε σκηνοθεσία Στίβεν Σίλβερ, είναι συμπαραγωγή Καναδά και Νότιας Αφρικής.

«ABDUCTION» Περιπετειώδες αμερικάνικο θρίλερ του κιλού, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον. Σφηκοφωλιά πρακτόρων η ταινία που ξεχειλίζει από κλισέ δράσης, βίας, έρωτα και όχι μόνο! Μήλον της έριδος μια λίστα με καυτά ονόματα, που έχει πέσει στα χέρια ενός νεαρού γόνου μυστικών πρακτόρων. Η καλή CIA από την μια, ο κακός Σέρβος - με άσχημο δέρμα γεμάτο ουλές από ακμή - από την άλλη ... και ποιοι λέτε να κέρδισαν το χαρτί τελικά; Οχι παίζουμε ...


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ