Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στις 28 Σεπτέμβρη επιστρέφουν μαζικά τα χαρατσόχαρτα

Συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας

«Δεν πάει άλλο. Αρνούμαστε να πληρώσουμε. Δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε. Μας τα πήρατε όλα. Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών».

Με αυτή την ξεκάθαρη απόφαση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να επιστρέψουν οργανωμένα και μαζικά τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Σ' αυτή την κατεύθυνση καλούν τα σωματεία - μέλη τους να συγκεντρώσουν όλα τα ειδοποιητήρια από την εφορία.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε άλλες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε τη νέα φοροληστεία, τα νέα χαράτσια. Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος».

Δηλώνουν ότι απορρίπτουν «την προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ότι η κρίση είναι ελληνικό φαινόμενο. Το ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ανάλογα μέτρα παίρνονται ενάντια σε όλους τους λαούς, με τις εντολές του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Γι' αυτό, τονίζουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, «με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δυναμώσουμε την πάλη για συνδικάτα ταξικά - μαζικά. Μαζί με τους εργάτες, τη νέα γενιά, τους φτωχομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν. Μόνο τέτοιο κίνημα θα αποτρέπει αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, θα δίνει προοπτική και διέξοδο για την εργατική τάξη και το λαό. Η παραγωγική βάση και ο παραγόμενος πλούτος να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».

  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ) καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, οπότε και συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org