Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΤΑΠ - ΜΜΕ
Απαράδεκτη η ένταξη στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων

«Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Κανένα τζογάρισμα, ούτε παλιό ούτε νέο, για να γεμίσουμε τις τσέπες των τραπεζιτών και να αδειάσουμε τα ταμεία». Αυτά τονίζει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, σε ανακοίνωσή της, απαιτώντας να μην ενταχθεί το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (σ.σ.: ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στα ΜΜΕ) στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, όπως επιδιώκει η διοίκησή του.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και αντεργατική την κατάχρηση των χρημάτων (αποθεματικών) του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ στο πρόγραμμα που έφτιαξαν κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και μεγαλοτραπεζίτες - βιομήχανοι. Αμεσα "κουρεύεται" ο ιδρώτας των εργαζομένων του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ κατά 21%», επισημαίνει το συνδικάτο και απαιτεί «να εγγυηθεί πλήρως το ελληνικό κράτος τα αποθεματικά των Ταμείων».

Και προειδοποιεί: «Εχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση και το ΔΣ του Ταμείου αν υπερψηφίσει την κυβερνητική εντολή. Για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτό θα σημάνει άμεσα μείωση παροχών, συντάξεων κ.λπ. Αλλωστε, τα ίδια έκαναν και με τα "δομημένα ομόλογα" οι προκάτοχοί τους της ΝΔ. Και αυτοί τα έδιναν δώρο στους κεφαλαιοκράτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ