Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
Σύλληψη συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Μόνον ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η χτεσινή σύλληψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννη Πάσουλα και του γενικού της γραμματέα Κώστα Χαντζιάρα.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων είχε καταγγείλει στο ΙΚΑ ότι στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της (Ζήνωνος 7 - 9) δουλεύει ανασφάλιστη εδώ και ενάμιση χρόνο η καθαρίστρια του κτιρίου. Μάλιστα, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν υπογράψει ως μάρτυρες την καταγγελία της εργαζόμενης. Και όμως... Αντί το ΙΚΑ να κάνει έλεγχο για την εργαζόμενη που δουλεύει ανασφάλιστη εδώ και 18 μήνες, πήγε να κάνει έλεγχο στα γραφεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αν οι υπάλληλοί της είναι ασφαλισμένοι! Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ο επιθεωρητής του ΙΚΑ ...κάλεσε την Αστυνομία, με συνέπεια τη σύλληψη των δύο στελεχών της Ομοσπονδίας.

«Το ΙΚΑ, αφού έλεγξε όλες τις επιχειρήσεις, έλεγξε τα κοντέινερ και τα ψυγεία που κρύβουν τους εργάτες για να μην τους βρουν, αφού έλυσε το πρόβλημα των ανασφάλιστων στην οικοδομή, αφού έπιασε αυτούς που εμπορεύονται τα ένσημα των οικοδόμων, αφού κατόρθωσε και αύξησε τους ανασφάλιστους από έναν στους δέκα σε έναν στους έξι, αποφάσισε να κάνει έλεγχο και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων. Εδώ φαίνεται εντόπισε την παρανομία, στην οργάνωση που παλεύει με νύχια και με δόντια την ανασφάλιστη εργασία», τονίζει, με σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Και τονίζει: «Το ΙΚΑ, λοιπόν, πρέπει να μας ενημερώσει, με βάση την καταγγελία που του έχουμε στείλει, για το συγκεκριμένο υπάλληλο, Σαμόλη Μιχάλη, που ήρθε να κάνει τον έλεγχο, γιατί κωλυσιεργεί 18 μήνες στο συρτάρι του καταγγελία εργαζόμενης ως καθαρίστριας στην πολυκατοικία επί της Ζήνωνος 7-9, που βρίσκονται και τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και υπογράφουμε ως μάρτυρες την καταγγελία της εργαζόμενης.

Κύριοι του ΙΚΑ - καταλήγει η ανακοίνωση - χτυπήσατε λάθος πόρτα. Είστε εκτεθειμένοι γιατί κάνετε πλάτες σε αυτούς που εισφοροδιαφεύγουν μόνιμα και σταθερά. Είστε εκτεθειμένοι γιατί δεν έχετε πιάσει έναν από αυτούς τους υπαλληλίσκους που παίζουν με τη ζωή των εργαζομένων. Μείνετε μακριά από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και το ταξικό κίνημα, γιατί δεν είναι σαν τα μούτρα σας».

Καταδικάζει το ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με σχετικό δελτίο Τύπου, καταδικάζει τη σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας έχει ως εξής:

«Η θρασύτητα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της δεν έχει όρια. Οπως όρια δεν έχει η επιδίωξή τους να συκοφαντήσουν, να προβοκάρουν τα ταξικά συνδικάτα και τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν εντελώς ανασφάλιστοι. Που εκκρεμούν χιλιάδες καταγγελίες συνδικάτων για εργοδότες που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους εργαζόμενους και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, τα θρασίμια της κυβέρνησης και του ΙΚΑ επιχείρησαν να ελέγξουν δήθεν αν η Ομοσπονδία Οικοδόμων ασφαλίζει τους υπαλλήλους της.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα έχουν και την πείρα και τη δύναμη να κόψουν το χέρι κάθε προβοκάτορα, που την ίδια ώρα που τα δίνουν όλα στους καπιταλιστές, επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να προβοκάρουν τις ταξικές οργανώσεις της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ