Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 64-56
Τα χάλασε στο τέλος...

Ο,τι έχτιζε σε όλον τον αγώνα όταν και βρισκόταν μια ανάσα στο να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στα ημιτελικά το χάλασε στο τέλος η Εθνική ανδρών, που χτες ηττήθηκε τελικά από τη Γαλλία με 64-56 για την προημιτελική φάση του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Λιθουανία. Πλέον η Ελλάδα σήμερα παίζει το κρίσιμο παιχνίδι για τον πρώτο στόχο της, που ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά, αγωνιζόμενη στις 15.00 (ΕΤ1) με αντίπαλο την Σερβία, διεκδικώντας μια θέση στην πρώτη εξάδα. Οσον αφορά το παιχνίδι με τους «τρικολόρ», η Εθνική μας είχε πολύ καλή παρουσία απέναντι σε μια ομάδα σαφώς ανώτερη αγωνιστικά και σε έμψυχο δυναμικό, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα πάλεψε στα ίσια το παιχνίδι πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα (προηγήθηκε 15-4) και μέχρι τα 30' ήταν μέσα στον αγώνα, αφού προηγούνταν συνεχώς (27-31, 40-45). Ωστόσο η έλλειψη εμπειρίας των παικτών του Ηλία Ζούρου, τα τραγικά ποσοστά (για μια ακόμη φορά) από την περιφέρεια (3/20 τρίποντα) και τα αμυντικά λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου με μπροστάρη τον Πάρκερ (τον οποίον έχασε η μέχρι τότε καλή αμυντική λειτουργία της Εθνικής) η Γαλλία κατάφερε σιγά σιγά να βάλει τις βάσεις για τη σπουδαία νίκη της.

Γαλλία: Νόα 5 (8 ριμπάουντ), Μπατούμ 15 (3), Τσικαμπού, Αλμπισί, Πάρκερ 18, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 16 (2), Ντιαό, Τραορέ 6, Ζελεμπάλ, Σεραφέν, Καουντί 2.

Ελλάδα: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17 (11 ριμπάουντ), Ζήσης 6, Βασιλειάδης, Καλάθης 7 (1), Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής, Μπράμος 3, Κουφός 5, Καϊμακόγλου 6.

  • Στον άλλο χτεσινό αγώνα η Ρωσία επικράτησε της Σερβίας με 77-67 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
  • Με μια θέση συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά γλύκανε τον πόνο της για τον αποκλεισμό από την τετράδα η Λιθουανία, καθώς στη μάχη για τις θέσεις 5-8 επικράτησε της Σλοβενίας 80-77.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ