Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντατικές δοκιμές

Αντώνης Αντωνίου
Αντώνης Αντωνίου
Η «Θεατρική Σκηνή» θα παρουσιάσει τη σεζόν 2011-12 τον Αντώνη Αντωνίου στο μονόλογο «Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη», βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού. Το έργο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ανδρέα Κορδοπάτη από το χωριό Δάρα Μαντινείας και μας μιλάει για τις περιπέτειες που πέρασε όταν το 1903 αποφάσισε να φύγει μετανάστης για την Αμερική, ακολουθώντας τους χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Πελοπόννησο. Σε μια ταραγμένη Ελλάδα -πόλεμος του 1897- στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο ξενιτεμός στη «γη της επαγγελίας» ήταν ένα όνειρο που κυνηγούσαν όλοι με κάθε θυσία. Ετσι ο Κορδοπάτης βγήκε παράνομα στην Αμερική και έζησε κυνηγημένος λαθρομετανάστης σε πολλές πολιτείες. Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου. Σκηνικά κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης. Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν αρχές Οκτώβρη.

«Η γυναίκα που κάθεται», του Δημήτρη Καραντζά, θα παρουσιαστεί για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο «Αρτι» (Ηπείρου 41, 210.88.34.002), από τις 24 Οκτώβρη, με τους Αννα Μακράκη και Θύμιο Κούκιο. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς - σε συνεργασία με τη Σταυρούλα Σιάμου. Σκηνικά - κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Ηχοι: Ανρί Κεργκομάρ. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.

Υπό την επίβλεψη ενός άγρυπνου φωτός και κάτω από τη συνεχή παρουσία ενός αδιευκρίνιστου ήχου, δύο πρόσωπα, σε έναν άγνωστό τους χώρο, αναγκάζονται να εκτελέσουν συγκεκριμένες δράσεις σε απόλυτη σιωπή, να επινοήσουν μεταξύ τους σχέσεις και με οποιονδήποτε τρόπο να συνθέσουν μια φαινομενικά ήρεμη και καθόλα βιώσιμη καθημερινότητα. Η επανάληψη των δράσεων και η εξάντληση των μοτίβων, τους οδηγεί σταδιακά να αντιδράσουν βίαια στη συνθήκη. Παραστάσεις: Δευτέρα - Τρίτη στις 21.15.

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα συνεχιστεί και φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Βικτώρια» η παράσταση «Fucking Games» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού. Το έργο, που απέφερε στον συγγραφέα του «Grae Cleugh» το βραβείο «Laurence Olivier» (Λόρενς Ολιβιέ) το 2003 ,θα σηκώσει αυλαία στις 6 Οκτώβρη και θα παρουσιαστεί για 25 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Παίζουν: Γιώργος Γιαννακάκος, Μάνος Καναβός, Χάρης Μπόσινας και Μαρίνος Παναγιωτάκης.

Παράλληλα στο Φουαγιέ θα παρουσιαστεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το πρώτο έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Σταυρούλας Ζάμπρα, με τον τίτλο «...με τη Βούλα». Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο μονόλογο μιας νέας γυναίκας από την επαρχία που αναζητά την προσωπική και επαγγελματική της ταυτότητα, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει, άφραγκη, στη Μνημονιακή Αθήνα. Ο μονόλογος που θα ερμηνεύσει η Χαρά Τσιώλη θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτώβρη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ