Υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης για τη συμμετοχή των Ταμείων στην ανταλλαγή ομολόγων τάχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Ετσι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στη συνέντευξη που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα πολλαπλά ελλείμματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δηλώνοντας ότι γι' αυτό ευθύνεται η σύγχρονη μεταπολιτευτική δημοκρατία και η πολιτική τάξη της χώρας, αποκρύπτοντας όμως ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν τάξεις, συγκρούονται ταξικά συμφέροντα, τα οποία η ΓΣΕΕ συγκαλύπτει με εύκολες φράσεις περί «ελλειμμάτων» και «μεταπολιτευτικής δημοκρατίας».
Το ότι η πολιτική της ΓΣΕΕ αποτελεί μια παραλλαγή της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής που εφαρμόζεται, αποδεικνύεται ότι το «φάρμακο» για την καπιταλιστική κρίση σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία είναι η ομοσπονδιοποίηση του χρέους με το ευρωομόλογο, άλλο μείγμα πολιτικής για την παραγωγική ανάπτυξη, για να επιτευχτεί έτσι η «διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα» κλπ. Συνταγές δηλαδή βγαλμένες μέσα από το οπλοστάσιο μερίδων της πλουτοκρατίας.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση φτώχειας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, κατήγγειλε στα λόγια την ελαστικοποίηση των συμβάσεων, όταν όμως η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με όλη τη στρατηγική της υπονόμευσε τις συμβάσεις και στήριξε επί της ουσίας τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.
Σε ό,τι αφορά το νέο έγκλημα σε βάρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια μετακύλισης του κόστους της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι «θα είναι ασφάλεια για τα Ταμεία αρκεί να εξασφαλίσουμε το 100% της αξίας τους». Και πρόσθεσε πως δεν γίνεται να αγοράζουν ξένοι και όχι εμείς. Και η υπόθεση των ομολόγων επιβεβαιώνει ότι η ΓΣΕΕ όχι μόνο στηρίζει τη νέα λεηλασία των αποθεματικών αλλά και αναπαράγει ατόφια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.
Για έκρηξη της ανεργίας μέχρι το 2015 μίλησε ο Σ. Ρομπόλης παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι άνεργοι θα κυμαίνονται από 700.000 έως και 1.100.000 μέχρι το 2015. Το 2012 η στατιστική ανεργία θα αγγίξει το 20% (και σε περίπτωση που προχωρήσουν οι απολύσεις από το Δημόσιο το 21%), ενώ η πραγματική θα είναι κοντά στο 26%.
Σύμφωνα με την Εκθεση οι μέσες πραγματικές αποδοχές ανά απασχολούμενο μειώθηκαν το 2010 κατά 7,9% ενώ φέτος κατά 3,5%. Ετσι οι μέσοι μισθοί στο τέλος του χρόνου θα βρίσκονται στα επίπεδα του 2003! Οι κατώτεροι μισθοί βρίσκονται στο 60% των αντίστοιχων μισθών σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, μόνο που αυτοί οι μισθοί έχουν την υπογραφή της ΓΣΕΕ, για την οποία η ίδια κομπορρημονεί.