Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Πλασάρεται σαν ικανός διαχειριστής

Για «κυβέρνηση παραδομένη στις ορέξεις των πιστωτών και των αγορών», που «δεν μπορεί όχι μόνο να διαπραγματευθεί, αλλά δεν μπορεί στοιχειωδώς να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών» εξαιτίας ενός συνδυασμού «ανικανότητας και βούλησης», έκανε λόγο χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαχειριστική ανεπάρκεια και ανικανότητα, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει παρά να πείσει το λαό ότι η λύση των προβλημάτων του βρίσκεται στην επιλογή ενός ικανότερου διαχειριστή, συσκοτίζοντας έτσι την πραγματική διέξοδο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Συμβάλλει ακόμα με τη ρητορεία του στο να καλλιεργούνται κοινοβουλευτικές αυταπάτες και στάση αναμονής στα λαϊκά στρώματα, ότι η κάλπη, όποτε κι αν στηθεί, θα λύσει το προβλήματά τους.

Χτες εξάλλου δόθηκε στη δημοσιότητα απόφαση της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επίσης ενοχοποιείται η μορφή διαχείρισης του συστήματος, ο νεοφιλελευθερισμός. Εισάγεται μάλιστα το ευφυολόγημα του «νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού», που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαχωρίσει απ' τη φενάκη του εξανθρωπισμένου καπιταλισμού, την οποία προβάλλει σαν «ρεαλιστική» πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ