Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες»

«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό». Είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι εκδηλώσεις του οποίου κορυφώνονται το επόμενο διάστημα. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, έντασης της επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση, πρόταση ζωής και προοπτικής ενάντια στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία.

Στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Μια βδομάδα νωρίτερα, στις 8 - 9 - 10 Σεπτέμβρη, θα γίνουν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο «στρατόπεδο Μελά». Παράλληλα, στις αρχές Σεπτέμβρη, θα γίνουν δεκάδες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η επαφή με τις θέσεις και τη δράση της πρωτοπόρας οργάνωσης της νεολαίας και το πλούσιο πολύμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, δένουν για μια ακόμα φορά αρμονικά σε αυτό το πλατύ αντάμωμα της ΚΝΕ με τους νέους. Η ιστορία αγώνων, θυσιών και κατακτήσεων του ΚΚΕ, η πολιτική πρόταση των κομμουνιστών για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν νεολαία και εργαζόμενους, η προβολή κάθε μορφής τέχνης, έχουν και φέτος ξεχωριστή θέση. Παράλληλα, τόσο στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν όσο και στις κεντρικές, αναβιώνουν πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα για τα νέα ζευγάρια, το ζήτημα των ναρκωτικών, τους νέους εργαζόμενους κ.λπ.


Στις σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφώσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι υπηρέτες του για την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας, καταδικάζοντας σε ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, που στερούν από το νέο τα δικαιώματα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στη δημιουργία, το Φεστιβάλ έρχεται να στείλει ελπιδοφόρο μήνυμα. Οτι υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον της υποταγής στο ξοφλημένο καπιταλιστικό σύστημα. Ο δρόμος της ανατροπής, ο δρόμος των λαϊκών αναγκών, της επαναστατικής ανατροπής, με τους κομμουνιστές, για μια άλλη κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ