Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11048

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ «ΑΛΦΑ» - «ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ»
Επιχειρηματική αντιλαϊκή κολεγιά

ΚΚΕ: Αυτή η αντικειμενική διαδικασία καταδεικνύει πόσο ώριμη και επιτακτική ανάγκη είναι να αλλάξουν ιδιοκτήτη όλα τα μονοπώλια, να περάσουν από τα χέρια της πλουτοκρατίας στα χέρια του λαού.


ΣΕΛ.  22  -  23

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ των παιδιών της λαϊκής οικογένειας
  • ΚΚΕ: Η Ελλάδα της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας μπορεί να ανοίξει το δρόμο ώστε να μην αναγκάζεται να δουλεύει κανένας νέος άνθρωπος πριν ολοκληρώσει την υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση, τις δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο ή το Πανεπιστήμιο, να εγγυηθεί ότι θα ξέρει πού θα βρει δουλειά, θα έχει κατοχυρωμένο το δικαίωμα στο επάγγελμα και στην εργασία
  • ΠΑΜΕ: Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, η Παιδεία είναι υπόθεση του λαού

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» στο ταξικό σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς κατανομής του αυριανού εργατικού δυναμικού. Οι νέοι που πέρασαν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ θα έρθουν αντιμέτωποι με την υποβάθμιση των σπουδών, με τα πτυχία διαβατήρια στην ανεργία, θα αναγκαστούν, σε συνθήκες που η καπιταλιστική κρίση χτυπάει αλύπητα το λαϊκό εισόδημα, να συνδυάσουν δουλειά με σπουδές. Η κατάσταση θα χειροτερεύσει με το νέο νόμο - πλαίσιο. Υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις και για τα παιδιά που για λόγους κυρίως κοινωνικο-ταξικούς δεν κατάφεραν να περάσουν στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, να φοιτήσουν σε δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές, αλλά και για τα παιδιά που σήμερα εισάγονται να σπουδάζουν σε μια πραγματικά ενιαία ανώτατη εκπαίδευση με το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.


ΣΕΛ.  10  -  14

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο

Σειρά κινητοποιήσεων σε πολλές σχολές της χώρας, για τη μη εφαρμογή του νόμου - πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έκαναν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις ενώ την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη καλεί σε συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ποιο καινούργιο;

Προχτές Κυριακή, μεγάλη αστική εφημερίδα, έχοντας πρώτο θέμα τη συγχώνευση Αλφαμπανκ - Γιούρομπανκ, έγραφε στο κύριο άρθρο της για το «καινούργιο που κυοφορεί η κρίση». Για τη συγκεκριμένη συγχώνευση τραπεζών, νομοτελειακή στον καπιταλισμό, και, μάλιστα, σε συνθήκες κρίσης που ωθούν στη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, πανηγυρίζουν οι αστοί, αφού συμβάλλει στην ενίσχυση του κεφαλαίου, γενικά, και στην αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελός του. Αυτό είναι το μόνο που φέρνει μαζί με τα εντεινόμενα αντιλαϊκά μέτρα, και είναι τόσο παλιό όσο και ο καπιταλισμός. Επομένως η προπαγάνδα περί του «καινούργιου που κυοφορεί η κρίση», από τη σκοπιά των καπιταλιστών, και κάλπικη είναι, και αντιδραστική. Ο καπιταλισμός είναι παρασιτικός και ιστορικά ξεπερασμένος. Το μόνο καινούργιο που εγκυμονεί είναι η νέα σοσιαλιστική κοινωνία, αλλά είναι υπόθεση της εργατικής τάξης να τη φέρει, ανατρέποντάς τον. Από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών δε θα προκύψει κανένα όφελος για τους εργαζομένους τους, την καταχρεωμένη λαϊκή οικογένεια, τους μικρούς επιχειρηματίες, που θα αντιμετωπίσουν έναν πιο ισχυρό τοκογλύφο. Δείχνει, όμως, την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής για να λειτουργήσουν με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, για να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της κοινωνίας προς όφελος του λαού. Που σημαίνει λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής, πάλη για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ.



Ξεπούλημα υποδομών του ΟΛΠ

ΣΕΛ.  20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΓΕ
Για τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  32
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Στις 10 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ

ΣΕΛ.  21
ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Εύθραυστες συμμαχίες για τις ΑΟΖ

ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΔ. ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠ. ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαμαρτυρία για τους παιδικούς σταθμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους παιδικούς σταθμούς σε όλη την Αττική.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Εργασιακό - Ασφαλιστικό στο στόχαστρο

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ