Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Για τη μείωση του συγκοινωνιακού έργου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) πραγματοποιεί η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 9 π.μ. αντιδρώντας στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει με σχετική ανακοίνωσή της, από το Σάββατο 23 Ιούλη η κυβέρνηση μέσω του ΟΑΣΑ προχώρησε σε παραπέρα μείωση του ήδη μειωμένου συγκοινωνιακού έργου, με καταργήσεις γραμμών, συγχωνεύσεις και μείωση δρομολογίων.

«Στο όνομα της μείωσης των δαπανών και στη λογική του κόστους και του κέρδους καταργούν ακόμα και γραμμές που διέρχονται από νοσηλευτικά ιδρύματα», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, και συμπληρώνει: «Αντίστοιχη μείωση γίνεται στα τρόλεϊ. Η επίθεση της κυβέρνησης είναι ενιαία ενάντια στους επιβάτες και τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Με τις μειώσεις μισθών, τις μετατάξεις προσωπικού ("εθελοντικές" και υποχρεωτικές) μειώνει το εργατικό δυναμικό σε όλα τα επίπεδα (κίνηση - υποστήριξη), δηλαδή σε οδηγούς - ηλεκτροδηγούς και τεχνικούς - διοικητικούς, με συνέπεια ούτε το λειψό προγραμματισμένο συγκοινωνιακό έργο να μπορεί να υλοποιηθεί».

Και επισημαίνει: «Η συγκοινωνία ως κοινωνικό αγαθό είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων όπου κι αν εργάζονται ή κατοικούν. Η συντριβή της ζωής μας δεν είναι μονόδρομος, αυτό που απαιτείται είναι κοινός συντονισμένος αγώνας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ