Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11030

Στο προσκήνιο η ανάγκη ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων

Ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία η πραγματική διέξοδος για το λαό

  • Η κρίση, που βαθαίνει, δείχνει τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης, που για να προστατεύσει τα κέρδη των μονοπωλίων φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό. Καθημερινά προστίθενται καινούρια βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και πριν καλά καλά αρχίσει η εφαρμογή τους σχεδιάζονται τα επόμενα.
  • Σήμερα, ακόμα και η άμυνα στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου προϋποθέτει τα οικονομικά αιτήματα να διαμορφώνονται και να υπηρετούν την ανάπτυξη ενός αποφασιστικού πολιτικού αγώνα, που θα αμφισβητεί στην καρδιά της τη στρατηγική του κεφαλαίου ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και θα αντιτάσσει την οργάνωση της οικονομίας σε όφελος του λαού, με λαϊκή εξουσία.
  • Κάθε αντιδραστική αλλαγή που καταφέρνουν στην οικονομία και το εποικοδόμημα τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, πλήττει συνολικά το λαό και τα δικαιώματά του, οι συνέπειες δεν περιορίζονται σε έναν μόνο κλάδο. Από αυτή τη σκοπιά, η πάλη σε ενιαίο μέτωπο είναι όρος αναγκαίος.
  • Η καθοριστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ και τα φύτρα της λαϊκής συμμαχίας, με τη συμπόρευση και το ενιαίο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ δείχνουν το δρόμο. Από το ρίζωμα και το δυνάμωμα αυτής της συμμαχίας θα καρπίσει η πραγματική διέξοδος για το λαό.

ΣΕΛ.  2   -   4,    10   -   11

Associated Press

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΣΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Ενταση της πάλης για ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

Σήμερα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που γεννάει κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, πολέμους κι επεμβάσεις, με αποφασιστική προώθηση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, την κοινωνική συμμαχία της με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  5

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανακύκλωση των ανέργων και ζεστό χρήμα στην εργοδοσία

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή πολιτική αρνούνται συστηματικά την ανάληψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους. Η οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων και η πάλη για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.


ΣΕΛ.  16  -  17


Η υπονομευτική δράση του οπορτουνισμού

ΣΕΛ.  13  -  14
Η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

ΣΕΛ.  20  -  21
Βαρύς ο «λογαριασμός» για τους εργαζόμενους του Δημοσίου

ΣΕΛ.  7
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανάπτυξη για το κεφάλαιο, φτώχεια για το λαό

ΣΕΛ.  27
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εποικισμοί: Η «καρδιά» της ισραηλινής κατοχής

ΣΕΛ.  24  -  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ