Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11029

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ανταγωνισμοί, αδιέξοδα και μνημόνια διαρκείας για τους λαούς

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στους εκβιασμούς σε εργαζόμενους
  • Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να πετάξουν στα σκουπίδια την κυβερνητική προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τις απειλές ότι τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο παίρνονται για το καλό του λαού και σε ενιαίο μέτωπο να παρεμποδίσουν τις αντιδραστικές αυτές εξελίξεις.
  • Οσο προχωρούν η κατάργηση της μονιμότητας και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, όσο κλείνουν οργανισμοί και υπηρεσίες και προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, όσο περιορίζονται τα κονδύλια για τις κοινωνικές ανάγκες, τόσο αυξάνεται και βαθαίνει ο αντιλαϊκός χαραχτήρας του κράτους και η Δημόσια Διοίκηση γίνεται όλο και πιο εχθρική για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
  • Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να κάνουν το βήμα απεγκλωβισμού από τα κόμματα του κεφαλαίου, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να απαλλαγούν από το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

ΣΕΛ.  3

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι αγώνας για τη ζωή

Το νομοσχέδιο με το οποίο νομιμοποιείται όχι μόνο η χρήση, αλλά και η διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και καλεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.


ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ
Προετοιμασία του αγώνα

Δεν υπάρχει κακή και καλή απελευθέρωση με κανόνες, όπως προωθούν η κυβέρνηση, η ΝΔ και άλλα κόμματα, για να οδηγήσουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στον αποπροσανατολισμό, την ηττοπάθεια και την κάμψη των αγωνιστικών διαθέσεων στον κλάδο των ταξί.

Οι μικροί ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από το δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματά τους: Καμιά αυταπάτη, προετοιμασία του αγώνα, μαζική καλή οργάνωση, με καθαρούς στόχους και γραμμή σύγκρουσης ενάντια στα σχέδια δημιουργίας μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ θα στέκεται στο πλευρό τους, θα βοηθήσει για την οργάνωση της αντεπίθεσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και το μεροκάματο, ενάντια στην καταστροφή και τη φτώχεια που φέρνουν στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους για τα κέρδη των μονοπωλίων.



ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΣΑ

ΣΕΛ.  12
Καταστροφές σε αμπελοκαλλιέργειες

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απεργία στις 23 Αυγούστου

ΣΕΛ.  13
«ΙΝΤΕΡΚΕΜ»
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση

ΣΕΛ.  12
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Η συγχώνευση κλείνει το 51,2% των κλινών

ΣΕΛ.  14
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εκβιαστικοί μηχανισμοί για τους ανέργους

Αποπροσανατολιστικός κι άκρως επικίνδυνος είναι ο σάλος, που έχει σηκωθεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή δημοσιεύματα για «πράσινη» Μη Κυβερνητική Οργάνωση στις Σέρρες, η οποία «διοχέτευε» ανέργους στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ