Κυριακή 24 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 24/7
  • Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
    Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
    Τα «Tangos» του Piazzola και το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου, στο Θέατρο Ρεματιάς. Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Καλαϊτζής. Είσοδος ελεύθερη.
  • Συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης (9.30μ.μ.) με κομμάτια από τον καινούριο δίσκο του «Ο Αόρατος Ανθρωπος» και παλιότερα τραγούδια του.
Δευτέρα 25/7
  • «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, από τη «Θεατρική Εστία», σήμερα και αύριο (9μ.μ.) στο Κηποθέατρο Παπάγου. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Σκηνικά - κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσος Κωστής, Γιώργος Καπουτζίδης, Γιώργος Λέφας, Δημήτρης Γεροδήμας, Κλέλια Ρένεση κ.ά.
  • Στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, η Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Εύα Ψυλλάκη, συναντιούνται στη μουσική παράσταση «Aroma Mediterraneo», ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα (την Κρήτη - τραγούδια του γάμου, ριζίτικα - τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη κ.τ.λ.). Συνοδεύουν: Solis Barki: κρουστά, Γιώργος Βουρνάς: ούτι, κιθάρα, Λουκία Κωνσταντάτου: κανονάκι, Δημήτρης Χιώτης: κρητική λύρα.
  • Βασισμένο στη δημιουργία των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου και κορυφαίων ποιητών (Γκάτσου, Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Καζαντζάκη κ.ά.) είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που παρουσιάζει ο Σταύρος Ξαρχάκος, (9 μ.μ.), στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Ο συνθέτης διευθύνει την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με ερμηνευτές την Νατάσσα Μποφίλιου και τον Γιάννη Χαρούλη.
Τρίτη 26/7
  • «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη
    «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη
    Με διαλεχτά τραγούδια και εξαιρετικές ερμηνείες, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας συνεχίζουν την περιοδεία τους, με την αποψινή συναυλία τους στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Ακολουθεί (30/7) συναυλία στη Ρόδο (Παραλία Κιοτάρι).
  • «Μεσόγειος η Γειτονιά μας» τιτλοφορείται το τριήμερο Φεστιβάλ (26-28/7) στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι), με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ξεκινά με την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή, που ερμηνεύουν τραγούδια σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους. Ακολουθεί ο ουτίστας και συνθέτης Adel Salameh από την Παλαιστίνη, που συναντά τις μελωδίες του Δημήτρη Βαρελόπουλου, το δεξιοτεχνικό παίξιμο του Γάλλου τσελίστα Didier Petit και ο ρυθμός του Michael Metzler.
  • Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου ολοκληρώνονται με την παρουσίαση (σήμερα και αύριο) του έργου του Σαίξπηρ «Αμλετ» σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Μάνος Βακούσης, Μαρίνα Ψάλτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λεωνίδας Κακουρής, Τόνυ Δημητρίου, Ευγενία Δημητροπούλου, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φαις, Παναγιώτης Εξαρχέας.
Τετάρτη 27/7
  • Στην «Τεχνόπολη» εμφανίζονται ο γνωστός Πορτογάλος φαδίστας Andre Maia, το συγκρότημα Encardia και η Anna SinziaVillani από τη Σικελία. Η μοναδική φωνή του Ισπανού Alfredo Tejada και η δυναμική κιθάρα του συμπατριώτη του Alejandro Chacon, μαζί με τον εντυπωσιακό χορό της Ελένης Γιαννοπούλου ξεναγούν το κοινό στον κόσμο του φλαμένκο.
Πέμπτη 28/7
  • Ο Παλαιστίνιος ουτίστας και συνθέτης Adel Salameh
    Ο Παλαιστίνιος ουτίστας και συνθέτης Adel Salameh
    Η Σαβίνα Γιαννάτου, ερμηνεύτρια που εδώ και χρόνια τραγουδά τη Μεσόγειο στα πιο ιδιαίτερα Διεθνή Φεστιβάλ, οι «Primavera en Salonico», η Μάρθα Μαυροειδή και η Fide Koksal από τη Σμύρνη εμφανίζονται στην «Τεχνόπολη» (Πειραιώς 100, Γκάζι).
  • «Μονομαχία γυναικών» του Ευγένιου Σκριμπ, από το Διάχρονο Θέατρο, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Μετάφραση & σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, σκηνικά & κοστούμια: Ρούλα Αλευρά. Με τους Μαίρη Βιδάλη, Μιχάλη Μαρκάτη, Γιάννη Τσιώμου, Βίκυ Χατζή, Βύρωνα Κολάση, Πέτρο Πέτρου.
Παρασκευή 29/7
  • «Ριχάρδος ο Γ΄» του Σαίξπηρ, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, με τον Κέβιν Σπέισι - καλλιτεχνικό διευθυντή του Old Vic Theatre (Λονδίνο) - στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παράσταση αποτελεί καρπό συνεργασίας του Bridge Project, που κομίζει τη δεύτερη παραγωγή του στην Επίδαυρο, μετά το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» το 2009.
  • Στο Κηποθέατρο Παπάγου (9 μ.μ.) ανεβαίνει η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη. Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης, σκηνικά & κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου, μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου. Με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Κωνσταντίνου, Γιώργο Παρτσαλάκη, Βάσια Τριφύλλη, Κώστα Βουτσά.
  • «Ριχάρδος ο Γ'» με τον Κέβιν Σπέισι
    «Ριχάρδος ο Γ'» με τον Κέβιν Σπέισι
    Ο Νίκος Πορτοκάλογλου τραγουδά για το «Χαμόγελο του παιδιού», στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, σε μια συναυλία με τραγούδια από ολόκληρη την πορεία του. Συνοδοιπόροι του, οι Νίκος Ζιώγαλας, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας και Μανώλης Φάμελλος. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ