Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11018

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δαπανήθηκαν 6,3 δισ. ευρώ το 2010

Eurokinissi

Η Ελλάδα έχει καταντήσει μαζικός εισαγωγέας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ μπορεί να έχει αυτάρκεια και έχει και τη δυνατότητα να κάνει εξαγωγές.


ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τσακίζουν ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και εν μέσω Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής κλιμακώνεται η επίθεση στη λαϊκή οικογένεια με δραστική μείωση έως και κατάργηση πόρων.


ΣΕΛ.  11

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ, ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, για το κρατικό χρέος της Ελλάδας, εφοδιάζουν το κεφάλαιο με ακόμα πιο φτηνούς εργάτες, φέρνουν νέα φτώχεια και νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για το ίδιο. Επιδίωξη, η έξοδος από την κρίση σε όφελος των μονοπωλίων. Πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία, υπό την αιγίδα της Ευρωζώνης, που καταλήχθηκε ως συμβιβασμός μεταξύ των ισχυρών κρατών - μελών της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των τραπεζών. Η επιμήκυνση του δανεισμού ανακυκλώνει το πρόβλημα του χρέους, τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στην Ευρωζώνη, οξύνει προβλήματα ανισομετρίας. Κανένα καπιταλιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, όπως το αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ», δεν πρόκειται να ανατρέψει τη φτώχεια για τον ελληνικό λαό, τους λαούς της ΕΕ.


ΣΕΛ.  2  -  5

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ναυτεργάτες έχουν το δίκιο με το μέρος τους

Η λύση στα προβλήματα του κλάδου είναι η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, η κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικεί την εξουσία, ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, τα μέσα παραγωγής, τα καράβια, να γίνουν λαϊκή, κοινωνική ιδιοκτησία και η οικονομία, η ναυτιλία να οργανωθούν με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στηρίζουμε τη θέση των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» για απεργιακές κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  15


Προσφορές

Μέλη και Φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας, «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιουκάστλ, «ΑΤΛΑΣ» του Σίδνεϊ και «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Μελβούρνης, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών, 12.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η σ. Γεωργία Τσαβδάρη προσφέρει στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.

Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ, 8η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ.Συνέντευξη με τον Κ. Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

ΣΕΛ.  24  -  25
Οι διεργασίες στο χώρο του οπορτουνισμού

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΕ
Λίστα εξόντωσης των εργαζομένων

ΣΕΛ.  14
Ιδεολογήματα για το νέο νόμο - πλαίσιο

Ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έχει κατατεθεί στη Βουλή και τη βδομάδα που μας έρχεται ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη συζήτησή του, με ορίζοντα την ψήφισή του στα τέλη Αυγούστου. Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει ορισμένα ζητήματα που θέτει η αστική επιχειρηματολογία προκειμένου να στηρίξει τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται με το νέο νόμο - πλαίσιο.


ΣΕΛ.  17


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org