Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11019

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Εκτός λίστας δεκάδες επαγγέλματα και 120.000 εργάτες
  • Από την 1η Σεπτέμβρη τίθεται σε ισχύ η νέα συρρικνωμένη λίστα με Υπουργική Απόφαση.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των υποδηματεργατών για την υπεράσπιση των ΒΑΕ χτες, στο υπουργείο Εργασίας.
  • Κινητοποίηση σωματείων αύριο, στις 10 το πρωί, στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  9

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ τα δημοψηφίσματα

Να τα ακυρώσουν στην πράξη οι εργαζόμενοι

ΛΕΠΙΔΗΣ

Το νομοσχέδιο περί δημοψηφισμάτων διευρύνει την έννοια του «κρίσιμου εθνικού θέματος», ώστε εκτός από θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής να περιλαμβάνει και ζητήματα σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, όπως, π.χ., το δημοσιονομικό. Η λαϊκή ετυμηγορία στα δημοψηφίσματα θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, δε δεσμεύει την κυβέρνηση. Καλπιά δηλαδή. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πλήθος αντιδραστικότερων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, από τη λειτουργία της Βουλής, τον αριθμό βουλευτών, την ευθύνη υπουργών, μέχρι τη χρηματοδότηση κομμάτων, τη θητεία των εκλεγμένων, το εκλογικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη κ.λπ. Δηλαδή, άκρως αντιδραστικά μέτρα που βάζουν ακόμη πιο σφιχτή θηλιά στο λαό.


ΣΕΛ.  3

ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Μακελειό ρατσισμού και αντικομμουνισμού

Νορβηγός δολοφόνησε 76 ανθρώπους, με τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Οσλο και την ένοπλη επίθεση στο νησί Ουτόγια, σε κατασκήνωση του κυβερνώντος «Εργατικού Κόμματος».

ΚΚΕ: Με τέτοια αποστήματα είναι γεμάτος ο «ελεύθερος κόσμος» του καπιταλισμού. Μέσα στη σαπίλα του αναπτύσσονται και εκδηλώνονται ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός και το μίσος κατά των εργαζομένων όπου Γης.


ΣΕΛ.  17

Ερχονται μέρες κόλασης

Σύνθημα της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης, αμέσως μετά τη Σύνοδο της ευρωζώνης, έδωσε ο πρωθυπουργός ζητώντας από τους υπουργούς «να μη χαθεί ούτε μία μέρα» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και να καθυστερήσουν ή να αναβληθούν τα φρικτά μέτρα του «μεσοπρόθεσμου», που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη «Moody's», είναι ένας ακόμη μοχλός εκβιασμού του λαού από την κυβέρνηση για να υποταχτεί στην πολιτική καταστροφής του. Αλλά είτε υποβαθμίζει είτε αναβαθμίζει η «Moody's» και οι άλλοι οίκοι του ιμπεριαλισμού την Ελλάδα, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έρχονται μέρες κόλασης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την οργανωμένη πάλη που θα κάνει αφόρητη τη ζωή κυβέρνησης - ΝΔ - πλουτοκρατίας και θ' ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Να ενταθεί ο ενωμένος αγώνας

ΣΕΛ.  10
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ
Γονείς στη ζητιανιά για τα σχολεία

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Φέρνουν γοργά νέα βάρβαρα μέτρα

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΚΕ
Αλληλέγγυο στους κομμουνιστές, στο λαό της Νορβηγίας

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Νορβηγία με συνέπεια το θάνατο περισσότερων από 90 ατόμων. Το γεγονός αυτό, οι δηλώσεις του δράστη και το πλαίσιο αιτιολόγησης του εγκλήματος αυτού αναδεικνύουν τον άκρως επικίνδυνο ρόλο του εθνικισμού, του αντικομμουνισμού και του μίσους που καλλιεργείται από δυνάμεις του κεφαλαίου κατά των μεταναστών. Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Νορβηγίας και το λαό της».


ΣΕΛ.  17
Ιδιωτικοποιούν τη διαχείριση απορριμμάτων

ΣΕΛ.  18
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας

ΣΕΛ.  12
ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Οικονομικός στραγγαλισμός των δήμων

ΣΕΛ.  24
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για το ξεκλήρισμα του λαού της Σομαλίας

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ