Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Οι διακοπές είναι δικαίωμα

Από τις 29 Ιούλη έως τις 13 Αυγούστου θα λειτουργήσει φέτος το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ

Στιγμές όμορφης ζωής από προηγούμενες διακοπές στο Αχλάδι
Στιγμές όμορφης ζωής από προηγούμενες διακοπές στο Αχλάδι
Είναι ήδη «θεσμός» και φέτος η αξία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βάρος, καθώς ξεφεύγει από την ανάγκη για μια «φτηνή βουτιά»...

Ο λόγος για το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, που ήδη μετράει οχτώ χρόνια και φέτος αποτελεί όχι απλώς διέξοδο, αλλά και αναζωπύρωση δυνάμεων στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας που στήνεται στον τοίχο από Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, τρόικες και εθνικές συναινέσεις. Στον αγώνα για μια ζωή που κακοποιείται καθημερινά από ένα απάνθρωπο σύστημα που αλέθει στις δομές του δικαιώματα, ελευθερίες και ανάγκες.

Το δικαίωμα στις διακοπές ακούγεται πολυτέλεια, απρόσιτη περισσότερο από ποτέ, με χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να παίρνουν το δρόμο των περικοπών και να το πετσοκόβουν, παρακολουθώντας τις προκλητικές κυβερνητικές δηλώσεις για τουριστική ανάπτυξη, κερδοφόρα για τους λίγους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος που αποσπά ο μεγαλοεπιχειρηματίας του τουρισμού, τόσο περιορίζονται οι δυνατότητες των εργαζομένων να αναπληρώσουν ένα τμήμα της εργατικής τους δύναμης με αξιοπρεπείς όρους, όσον αφορά την ποιότητα, τη συμμετοχή σε δραστηριότητες, το συνδυασμό της αναψυχής με απόκτηση γνώσης, τη γνωριμία με την ιστορία της πατρίδα του.

Η ΚΝΕ, αφουγκραζόμενη τη ζωτική ανάγκη των λαϊκών οικογενειών για αναψυχή, πραγματοποιεί και φέτος, για τέταρτη χρονιά, κάμπινγκ καλοκαιρινών διακοπών στο Αχλάδι Ευβοίας από τις 29 Ιούλη μέχρι και τις 13 Αυγούστου. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο, αφού το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πάντα έβλεπαν το ζήτημα των διακοπών ως αναπόσπαστο κομμάτι των προβλημάτων των εργαζομένων που αφορούν το μεροκάματο, τη μόρφωση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, τον αθλητισμό. Πάντα το αντιμετώπιζαν ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή.


Ετσι, η Οργάνωση, απαντώντας στο αναπόσπαστο δικαίωμα της εργατικής τάξης για διακοπές, καλεί πλατιά κάθε άνθρωπο του μόχθου, κάθε νέο, να επισκεφθεί το κάμπινγκ στο Αχλάδι για να συναντήσει έναν εντελώς άλλο τύπο πραγματικά φθηνών και δημιουργικών διακοπών. Εξάλλου το κάμπινγκ που διοργανώνει η Οργάνωση αποτελεί πλέον δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή, με παλιότερους προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών τη Μυτιλήνη και το Πεταλίδι Μεσσήνης και τα τελευταία χρόνια τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ στο Αχλάδι.

Πρόκειται για ένα κάμπινγκ όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και σχεδιασμός, ώστε κάθε επισκέπτης να ξεκουραστεί και να γεμίσει την ψυχή του. Συγκεκριμένα, στο χώρο θα υπάρχουν σκιεροί χώροι για τους κατασκηνωτές, ντουζιέρες και μπάνια ενηλίκων και ανηλίκων, καντίνα, μαγειρείο, παιδική χαρά, αθλητικές υποδομές, χώροι εκδηλώσεων κ.ά.

Παράλληλα, η Οργάνωση για 16 μέρες έχει προγραμματίσει πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλα τα γούστα, όπως συναυλίες, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, αθλητικούς αγώνες, κινηματογραφικές βραδιές, αφιερώματα, γλέντια με ζωντανή μουσική, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Η συμμετοχή για τους κατασκηνωτές ανά μέρα θα είναι σε πολύ χαμηλή τιμή, η οποία θα περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Στην ίδια τιμή, θα διατίθενται σπιτάκια με τουαλέτα και ζεστό νερό για νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά. Η δήλωση για συμμετοχή πρέπει να γίνει έγκαιρα στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, απ' όπου οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθευτούν κάρτες συμμετοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org