Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Απεργία με την κατάθεση του μισθολογίου

Η πλειοψηφία απέρριψε προτάσεις των ταξικών δυνάμεων για απεργία στην Υγεία και για αγωνιστικές δράσεις ακύρωσης της βάρβαρης πολιτικής

Απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας με την κατάθεση του νέου μισθολογίου πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για την ακύρωση στην πράξη της αντεργατικής πολιτικής, όπως και για την κήρυξη απεργίας στο χώρο της Υγείας στις 21 Ιούλη. Η συνδικαλιστική πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) - απέρριψε με διάφορα προσχήματα τις προτάσεις αυτές.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν την ανάγκη να αναπτυχθούν συγκεκριμένες αγωνιστικές δράσεις που να ακυρώνουν στην πράξη τη βάρβαρη πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, να μην πληρώνεται το 5ευρω στα δημόσια νοσοκομεία, να αντισταθούν στις υποχρεωτικές μετατάξεις και να εμποδίσουν την επιχειρηματική λειτουργία σχολικών μονάδων. Την πρόταση αυτή απέρριψε η συνδικαλιστική πλειοψηφία, δείχνοντας ότι παρά τις όποιες φραστικές διαφωνίες στηρίζει στην πράξη την πολιτική αυτή. Επίσης για την απεργία στην Υγεία η πλειοψηφία έριξε το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες του χώρου.

Το Γενικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με την εκτίμηση της πρόσφατης 48ωρης απεργίας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανέδειξαν τη σημασία που είχε η ίδια η απεργία ως καθοριστική μορφή παρέμβασης του εργατικού και λαϊκού παράγοντα. Αποτέλεσε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της και ταυτόχρονα ανέδειξε ότι η πείρα που βγήκε από αυτή για τις ταξικές δυνάμεις θα αποτελέσει πολύτιμο όπλο στην αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ