Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι σφαγές αμάχων από κατοχικές δυνάμεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Το θάνατο σκόρπισαν για ακόμα μία φορά στο Αφγανιστάν οι κατοχικές αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 αμάχους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή Χοστ, χθες. Οκτώ από τους 14 νεκρούς ήταν παιδιά, ενώ υπήρχαν και γυναίκες, με το ΝΑΤΟ να ισχυρίζεται ότι οι νεκροί ήταν συγγενείς «μαχητών» που επίσης σκοτώθηκαν στην επιδρομή, η οποία διατάχθηκε κατόπιν επίθεσης των «Ταλιμπάν» σε αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης η σορός ενός διοικητή του δικτύου Χάκανι, και τεσσάρων «ανταρτών» της ίδιας ομάδας, που ανήκει στους «Ταλιμπάν».

Η αύξηση των επιθέσεων που έχουν ως αποτέλεσμα θύματα αμάχους, παράλληλα με τον κυνισμό που επιμένει να αντιμετωπίζει το ζήτημα η κατοχική πλευρά, έχουν πυροδοτήσει νέο κύμα αντικατοχικών - αντι-ΝΑΤΟικών διαδηλώσεων στο Αφγανιστάν. Χθες εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο ανατολικό Αφγανιστάν, καταδικάζοντας τόσο τη σφαγή της Πέμπτης, όσο και το προηγούμενο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρά αγόρια, στην περιοχή Γκάζνι.

Σε επιθέσεις που αποδίδονται σε «μαχητές των Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν οκτώ Αφγανοί αστυνομικοί, στα βόρεια της χώρας, λόγω έκρηξης βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο οδόστρωμα.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν, μέσω αξιωματούχων, ότι το πρόγραμμα «αποχώρησης» από το Αφγανιστάν, για τον επαναπατρισμό των 30.000 εκ των 100.000 Αμερικανών στρατιωτών, θα ξεκινήσει τέλη Ιούλη, με 800 κατοχικούς στρατιώτες να εγκαταλείπουν τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ