Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Και επίσημα τέλος στην απεργία

Να μη συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που στην πραγματικότητα τις είχαν σταματήσει από την περασμένη Δευτέρα αποφάσισε, προχτές, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ).

Η πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων ήταν να συνεχιστεί η απεργία και να γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης μετά την ψήφιση των μέτρων και, πάντως, έθεσε το ζήτημα κλιμάκωσης του αγώνα προκειμένου να μην περάσουν στην πράξη τα μέτρα αυτά. Βεβαίως, την πρόταση αυτή απέρριψε η πλειοψηφία, που υπονόμευσε τις 48ωρες απεργίες από τη στιγμή που άρχισαν.

Η ΠΑΣΚΕ πριν ακόμα ξεκινήσει η απεργία απηύθυνε «ύστατη έκκληση» για «διάλογο» στην κυβέρνηση. Ετσι καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι ήταν δυνατόν να βρεθεί μια «λύση» τάχα προς όφελος των εργαζομένων. Το ίδιο εξυπηρέτησε και η συνάντηση που έγινε στη μέση της απεργίας αλλά και η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ να μη δοθεί η μάχη της περιφρούρησής της.

Η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία που καλλιεργούσε η πλειοψηφία όλο αυτό το διάστημα, ο στόχος της να υπονομεύσει και να εκτονώσει και όχι να κλιμακώσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων, φάνηκαν και από τη θέση που εξέφρασε στην προσπάθειά της να μην κηρυχθεί η απεργία παράνομη. Η θέση αυτή έλεγε ότι έτσι κι αλλιώς ο νόμος θα ψηφιστεί και η απεργία θα σταματήσει αλλά και ότι στην απεργία συμμετέχουν τόσο λίγοι που είναι σα να μη γίνεται απεργία! Αυτά τα γεγονότα αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ, η οποία «αγωνίζεται» στα λόγια και στην πράξη στέκεται ενάντια στους εργαζόμενους και στα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ