Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΑΘ
Εστησαν μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το χώρο που ήταν προγραμματισμένη να γίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, με τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων. Οι εργαζόμενοι μπλόκαραν την είσοδο του κτιρίου του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τελικά η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε. Ανάμεσα στα θέματα της χτεσινής συνέλευσης ήταν και η διανομή μερισμάτων στους μετόχους. Σημειώνουμε ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2011, η ΕΥΑΘ ΑΕ, παρουσίασε αύξηση 17,91% των κερδών μετά φόρων. Το φιλέτο αυτό προωθεί ταχύτατα για πλήρη ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση. Σήμερα ανήκει σε ιδιώτες το 25% και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει τουλάχιστον άλλο ένα 40% στο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Απέναντί της όμως βρίσκει τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ και ευρύτερα τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης που δηλώνει αποφασισμένος να κλιμακώσει τον αγώνα για να ακυρώσει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και να επιστρέψει η ΕΥΑΘ κατά 100% στο Δημόσιο. Να κλιμακώσει τον αγώνα για τη δημιουργία αποκλειστικά ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Οπως σημειώνει, η ΕΥΑΘ, όσο και οι άλλες επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας, εντασσόμενες στο φορέα αυτό, θα μπορούν να προσφέρουν φτηνές και καλής ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ