Κυριακή 26 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 26/6
  • Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος
    Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος
    Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου παρουσιάζει αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, στο «Ηρώδειο», σε μουσική διεύθυνση Σεμιόν Μπίτσκοφ. Παρουσιάζει την Εκτη συμφωνία του Μάλερ («τραγική») και το δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα του Μαξ Μπρουχ, με σολίστ τον Τζόσουα Μπελ.
  • Συνεχίζεται μέχρι αύριο (8 μ.μ.), στο Θέατρο «Πέτρας», το τριήμερο του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Κέντρου Πετρούπολης. Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα τοπικών συλλόγων.
Δευτέρα 27/6
  • Από το Θέατρο Λυκαβηττού ξεκινούν (9.30μμ) το συναυλιακό οδοιπορικό τους οι Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης, μ' ένα δυνατό πρόγραμμα με απρόβλεπτες επιλογές και εκρηκτικές ερμηνείες.
  • Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα στο Θέατρο «Αλσους» Ηλιούπολης και στις 30/6 στο Θέατρο «Ρεματιάς», στο Χαλάνδρι. Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρης Βέργαδος, Γρηγόρης Γαλάτης, Μάνος Καρατζογιάννης κ.ά.
  • Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende στο προαύλιο του «Badminton» (9.30 μ.μ.).
  • «Τραγούδια που ζήσαμε» τιτλοφορείται η συναυλία (9 μ.μ.) των τραγουδοποιών Μαρίας Θωΐδου και Μάκη Αϊβάζογλου, στον «Ιανό». Στην κιθάρα, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης.
Τρίτη 28/6
  • «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης
    «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης
    Από σήμερα μέχρι 1/7, στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών», Κεντρική Σκηνή (8 μ.μ.), ο Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόφ Βαρλικόφσκι παρουσιάζει την παράσταση «(A)pollonia». Μορφές από το μυθολογικό και τραγικό σύμπαν, όπως οι θυσιασμένες Ιφιγένεια και Αλκηστις, διασταυρώνονται με την Πολωνή Απολλώνια Μαχζίνσκα, που θυσιάστηκε για να σώσει είκοσι πέντε Πολωνοεβραίους από τη ναζιστική θηριωδία, και ο θύτης Αγαμέμνονας ταυτίζεται με έναν αξιωματούχο σφαγέα των Ες-Ες.
  • Σήμερα και αύριο (9 μ.μ.), στην «Πειραιώς 260» (χώρος H'), ο Ντενί Μαριότ συστήνεται αυτοπροσώπως ως συνθέτης και ερμηνευτής, σε μια πρωτότυπη μουσικοκινητική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί η «τέχνη του θορύβου».
  • Αυλαία του φεστιβάλ Ρεματιάς με τη συναυλία του Κολομβιανού θρύλου - ακορντεονίστα Anibal Velasquez και της μπάντας του «Los Locos del Swing».
  • Συναυλία του ιδιαίτερα δημοφιλούς καλλιτέχνη της ρέγγε Alborosie, σήμερα στην Αθήνα (Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος) και αύριο στη Θεσσαλονίκη («Βαβυλωνία - Μύλος»).
  • Φωνές και μουσικές ενώνουν οι Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος, στη συναυλία τους (9 μ.μ.), στην «Τεχνόπολη», στο Γκάζι. Μαζί τους, οι Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Αννα Λινάρδου (τραγούδι).
  • Στο Κηποθέατρο Νίκαιας οι «Εncardia» προσκαλούν σε μια παράσταση - ταξίδι και γιορτή, με τραγούδια, χορούς, θρύλους και σπαρακτικές μελωδίες των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας.
  • «Λυσιστράτη»
    «Λυσιστράτη»
    Στο Θέατρο «Πέτρας» (9.30 μ.μ.) φιλοξενείται η παιδική παράσταση «Εκκλησιάζουσες», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη πάνω στην κωμωδία του Αριστοφάνη.
Τετάρτη 29/6
  • 25 χρόνια στο τραγούδι γιορτάζει ο Βασίλης Καζούλης, με μεγάλη συναυλία (9.30 μ.μ.) στην «Τεχνόπολη» (Γκάζι, Πειραιώς 100). Μαζί του, οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Παντελής Θαλασσινός, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μηλιώκας, Δημήτρης Σταρόβας, Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, «Κίτρινα Ποδήλατα», Γιάννης Νικολάου, Αντώνης Μιτζέλος, Παναγιώτης Μάργαρης.
  • Στο «Βεάκειο» (9.30 μ.μ.) παρουσιάζεται η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κώστας Βουτσάς κ.ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι (29-30/6, 9 μ.μ.), στο «Ηρώδειο». Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές. Σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας. Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου κ.ά.
Πέμπτη 30/6
  • «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», στο Θέατρο «Πέτρας» (9.30 μ.μ.). Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης. Ερμηνεία: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης κ.ά.
  • Στο Ιδρυμα «Μ. Κακογιάννης» ξεκινά (9 μ.μ.) το 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, με την προβολή της ταινίας «Metropolis» του Fritz Lang (με την πρωτότυπη μουσική και ελληνικούς υπότιτλους). Είσοδος ελεύθερη.
  • «Στων Βουβών την Εσχατιά» από τους «Active Member», στην «Τεχνόπολη». Στο τρίωρο πρόγραμμα παρουσιάζουν κομμάτια απ' όλη τη δισκογραφία τους. Μαζί τους, το γκρουπ «Χνάρια» και ο ντράμερ Κώστας Αναστασιάδης.
Παρασκευή 1/7
  • Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει στην Επίδαυρο (1, 2/7) την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης, Γιάννης Δεγαΐτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πάνος Σταθακόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Δημήτρης Δεγαΐτης κ.ά.
Σάββατο 2/7
  • Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο γήπεδο Κοζάνης. Μαζί του, η Τάνια Κικίδη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-07-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-09-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-07-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-07-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ