Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10995

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ
Ολο το θέατρο στα μονοπώλια!

Οι μεγάλες θεατρικές επιχειρήσεις και τα ιδρύματα των μονοπωλιακών ομίλων διευρύνονται και ανθίζουν με την κρατική βοήθεια, ενώ το ανεξάρτητο θέατρο και οι μικρές θεατρικές επιχειρήσεις πλήττονται αφόρητα αφού η κυβέρνηση σιωπηρά κατάργησε παντελώς την κρατική επιχορήγηση προς το ανεξάρτητο θέατρο τα δύο τελευταία χρόνια, 2010 και 2011. Θύματα των περικοπών είναι, βέβαια, και τα κρατικά θέατρα κι ακόμη περισσότερο τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), με τα χρέη τους να γιγαντώνονται και την παραγωγή τους να συρρικνώνεται σε βαθμό μηδενισμού.


ΣΕΛ.  3


ΙΣΤΟΡΙΑ
Η επιχείρηση του ΔΣΕ στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπράλου

Με αφορμή το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με σύνθημα «Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή», που φέτος θα ταξιδέψει στη Ρούμελη, στα «λημέρια» του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  11   -   14
«SPECIAL OLYMPICS»
Φιέστα φιλανθρωπίας με το αζημίωτο

Είναι χαρακτηριστικό ότι φιλανθρωπικές οργανώσεις, που επικεφαλής είναι διάφοροι εφοπλιστές οι οποίοι πουλάνε ανθρωπισμό με λεφτά από τον κρατικό κορβανά, Αμερικανοί γερουσιαστές και στρατηγοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε καίριες θέσεις στον τομέα των «Special Olympics».


ΣΕΛ.  15
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ρέκβιεμ στο ... σκοτάδι

Κορυφώνεται το δράμα στην απαξιωμένη από την κυβέρνηση Ορχήστρα των Χρωμάτων


ΣΕΛ.  6
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Πλούσια επιστημονική «σοδειά» παρά τα προβλήματα

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία υφίσταται κλιμάκωση της διαχρονικής επίθεσης εναντίον της, η επιστημονική έρευνα επίσης, αλλά οι επιστήμονες στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν το βάζουν κάτω και εξακολουθούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο λαό.


ΣΕΛ.  4   -   5


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org