Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγέλλει τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την κύρια ευθύνη για άλλο ένα συνέδριο εκφυλισμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Αναφερόμενη στις εξελίξεις και τα αποτελέσματα του 13ου τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), η ΕΑΚΠ καλεί τους πυροσβέστες να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο 10ήμερο του Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι πυροσβέστες θα συμμετάσχουν σε κάθε αγωνιστική - απεργιακή κινητοποίηση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι συνδικαλιστές της ΕΑΚΠ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ζήτησαν την αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής με την αποστρατιωτικοποίησή της, τη μετατροπή της σε πολιτική υπηρεσία και την αποδέσμευσή της από τα Σώματα Ασφάλειας. Αναφέρθηκαν στις θέσεις της Κίνησης για μισθολόγιο - βαθμολόγιο των πυροσβεστών, την κατάργηση των υπαρχόντων βαθμών στρατιωτικού τύπου και στο διεκδικητικό πλαίσιο δράσης που προτάθηκε με το σχετικό ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε στο συνέδριο.

Ανάμεσα στα άλλα, το ψήφισμα αναφέρεται στη διεκδίκηση προσλήψεων (4.000 δόκιμοι πυροσβέστες με χρονοδιάγραμμα διετίας) για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων που αγγίζουν το 35% της οργανικής δύναμης, στο νέο μισθολόγιο που θα καλύπτει έτη υπηρεσίας, θέση ευθύνης, υπερεργασία, οικογενειακή κατάσταση, επικινδυνότητα, μάχιμη υπηρεσία, σπουδές, στην αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως βαρέως, επικίνδυνου και ανθυγιεινού, στην άμεση εφαρμογή πλήρους πενθημέρου (βδομάδα εργασίας 35 ωρών) κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η ΕΑΚΠ ξεκαθάρισε ότι, πέραν των κλαδικών κινητοποιήσεων των πυροσβεστών και γενικότερα των αγώνων που θα αποφασιστούν για το σύνολο του εργατοϋπαλληλικού κινήματος, η παράταξη δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις στημένες κινητοποιήσεις της άτυπης συνομοσπονδίας αστυνομικών - λιμενικών - πυροσβεστών, που έχει στόχο την περιχαράκωση και την απομόνωση των ένστολων από το υπόλοιπο εργατοϋπαλληλικό κίνημα. Ωστόσο, παρά τη ρητή της αντίθεση, κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΠΟΕΥΠΣ σε «ένστολες» - ξεχωριστές από τους υπόλοιπους εργαζόμενους - κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικό της παρακμής του κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν η αποχώρηση μεγάλου αριθμού συνέδρων της ΠΑΣΚΠ και της ΔΑΚΥΠΣ από την αίθουσα του συνεδρίου πριν τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την έγκριση των ψηφισμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με προτάσεις διεκδίκησης η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση»(2023-06-22 00:00:00.0)
Ενάντια στις τραγικές ελλείψεις(2021-09-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας(2018-09-05 00:00:00.0)
Περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας(2018-04-12 00:00:00.0)
Μαχητικά στο δρόμο του αγώνα(2001-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ