Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομόφωνα αθώος ο Στέλιος Μπενετάτος

Ομόφωνα αθώος και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε χτες ο Στέλιος Μπενετάτος από το πενταμελές Εφετείο του Πειραιά. Πρωτόδικα ο πρώην δήμαρχος της Νίκαιας είχε καταδικαστεί σε 30 μήνες φυλακή και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης, στο εδώ και χρόνια ανενεργό λατομείο Καραμπίνη. Η πρωτόδικη απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία με αθωωτική την ψήφο του προέδρου και αθωωτική την εισήγηση του εισαγγελέα.

Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία κατέρρευσαν όλες οι κατηγορίες και αποδείχτηκε πως στόχος της αγωνιστικής αρχής ήταν να καθαριστεί ο χώρος και να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των αθλητών από βράχια που κρέμονταν πάνω από τα γήπεδα που βρίσκονται κάτω από το πρώην λατομείο. Στο πλευρό της δημοτικής αρχής ήταν και χτες δεκάδες κάτοικοι της πόλης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής του ΚΚΕ και πρώην δήμαρχος Νίκαιας.

Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη επισημαίνει: «Οι αγώνες του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου για ελεύθερους χώρους, ανοιχτούς σε όλο το λαό δικαιώθηκαν και στα αστικά δικαστήρια. Ο κομμουνιστής δήμαρχος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα γιατί έκανε το αυτονόητο. Να μπορούν να έχουν τα παιδιά της Νίκαιας ένα χώρο να αθλούνται, να αξιοποιούν δυναμικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να έχουν στέγη οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου της πόλης».

«Οι δήμαρχοι του ΚΚΕ και ο Στέλιος Μπενετάτος - τονίζεται στην ανακοίνωση - έκαναν και θα κάνουν πάντα ό,τι συμφέρει το λαό. Θα αγωνιστούν μαζί με το λαό και θα 'ναι μαζί του στη διεκδίκηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, την προστασία της υγείας των πολιτών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αψηφώντας νόμους, αψηφώντας οποιεσδήποτε μικροκομματικές σκοπιμότητες παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, που μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν υπερασπίζονταν. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όταν ο λαός θέλει, όταν είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, όταν έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να τα καταφέρει. Συνεχίζουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ