Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για το κέντρο με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα

Στις σημερινές συνθήκες, μεγαλώνει η ανάγκη για κοινό, ταξικό, οργανωμένο αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών
Στις σημερινές συνθήκες, μεγαλώνει η ανάγκη για κοινό, ταξικό, οργανωμένο αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών
Μέτρα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, κόντρα στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, πρότειναν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητήθηκε το ζήτημα του κέντρου. Ταυτόχρονα, τόνισαν την ανάγκη να οργανωθεί η κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών, να δυναμώσουν οι κοινές πρωτοβουλίες με τους μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, συνολικά το ταξικό κίνημα.

Στην εισήγησή του ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι: Πρέπει να ελεγχθούν οι «ανεξέλεγκτες ορδές των παράνομων και μη καταγεγραμμένων μεταναστών». Το κύμα των πεινασμένων, που συσσωρεύονται σε άθλιες συνθήκες, θα πρέπει «με κάθε τρόπο να περιοριστεί». Η Περιφέρεια προωθεί πρόγραμμα ανακαίνισης διατηρητέων και κατεδάφισης επικίνδυνων εγκαταλελειμμένων κτιρίων προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Θα έχει «ευεργετικές οικονομικές συνέπειες», αφού θα «ενεργοποιήσει τον οικονομικό μηχανισμό» της περιοχής, θα «τονώσει τη ζήτηση». Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Αννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου είπε ότι εκτός από την απέλαση των «παράνομων μεταναστών», και η δυνατότητα «οικειοθελούς αναχώρησης», έστω και συμβολικά, θα παίξει ένα ρόλο. Η Περιφέρεια θα συμβάλει με καταγραφές, αυτοψίες, απολυμάνσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, κτίρια κατειλημμένα από μετανάστες, εντοπισμό αποθηκών τροφοδοσίας προϊόντων παρεμπορίου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ Δημήτρης Κυπραίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το κέντρο και η ευρύτερη περιοχή παραδόθηκε στη δράση κυκλωμάτων, συμμοριών ναρκωτικών, πορνείας, κλοπών, εγκληματικών ενεργειών, εκμετάλλευσης μεταναστών. Το έδαφος προετοιμάστηκε χρόνια τώρα από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Η πολιτική αυτή βρίσκει θερμούς υποστηρικτές, δυνάμεις όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., που καλλιεργεί το ρατσισμό για να συσκοτίσει τις βαθύτερες αιτίες του προβλήματος, παρέχει κάλυψη στην κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική, επικεντρώνει στο ότι για όλα τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη στρατηγική κρύβουν ότι η μετανάστευση δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαστικός δρόμος για τους εργάτες, αποτέλεσμα πολέμων, φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλει η εγκληματική δράση των μονοπωλίων σε μια σειρά χώρες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό "Δουβλίνο 2".

Την κατάσταση αξιοποιούν διάφοροι μηχανισμοί και υπηρεσίες, ρατσιστικές οργανώσεις και συμμορίες που θέλουν να αναπτυχθούν φαινόμενα μίσους, αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών βάσει χρώματος, καταγωγής, θρησκεύματος. Η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Ελληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές και στη συνέχεια το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών δείχνουν την οξύτητα του προβλήματος και τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν Ελληνες και ξένους κατοίκους της Αθήνας.

Σήμερα μεγαλώνει η ανάγκη να παρθούν μέτρα. Να οργανωθεί η κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών. Να δυναμώσουν οι κοινές πρωτοβουλίες με τους μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, συνολικά το ταξικό κίνημα. Σε αυτή την προοπτική παλεύουμε και διεκδικούμε: Μέτρα για την αντιμετώπιση συμμοριών και κυκλωμάτων και της ρατσιστικής εγκληματικής δράσης. Επαρκείς και ανάλογα εκπαιδευμένες αστυνομικές δυνάμεις με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών. Οχι στην Αστυνομία που χτυπά διαδηλωτές, όχι στους σχεδιασμούς απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να μετακινηθούν αλλού. Δημιουργία χώρων προσωρινής ανθρώπινης φιλοξενίας και διαμονής. Να ματαιωθούν τα σχέδια περάσματος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στα χέρια της επιχειρηματικής δράσης. Στήριξη των αυτοαπασχολούμενων. Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν μεθαδόνη, υποκατάστατα ναρκωτικών. Τώρα να αναπτυχθούν κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετέφεραν τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο στα Διαβατά(2018-10-09 00:00:00.0)
Επικίνδυνα σχέδια για το κέντρο της Αθήνας(2012-03-24 00:00:00.0)
Για το κέντρο της Αθήνας(2012-03-23 00:00:00.0)
Αγρια καταστολή με στόχο Ελληνες και ξένους εργάτες(2011-05-18 00:00:00.0)
Κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών(2011-05-18 00:00:00.0)
Συντονισμένος αγώνας ενάντια στις αιτίες του προβλήματος(1998-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ