Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Και πάλι στη Βουλή το θέμα των συγχωνεύσεων

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παπακωνσταντίνου σε σχετική Επερώτηση για το θέμα

Από τις φετινές κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις

MotionTeam

Από τις φετινές κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις
Το ΚΚΕ λέει «όχι» στο σχολείο της αγοράς και «ναι» σε ένα σχολείο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για το νέο σχολικό χάρτη με τις συγχωνεύσεις.

Οι βουλευτές της ΝΔ επιδόθηκαν σε μία άσφαιρη κριτική στην κυβέρνηση για πρόχειρο σχέδιο, κοντόφθαλμη, βραχυχρόνια, λογιστική πρακτική, χωρίς διάλογο. Σχολιάζοντας τη στάση αυτή ο Ν. Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι η ΝΔ «σιωπά εκκωφαντικά για το περιεχόμενο και τους στόχους του διαβόητου και βεβαίως ψευδώνυμου νέου σχολείου και νέου σχολικού χάρτη». Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ λέει τεκμηριωμένα και ρεαλιστικά "όχι" στη νέα εκπαιδευτική δομή συνολικά και κατά περιοχή και κατά περιφέρεια. Διεκδικούμε και απαιτούμε. Προτείνουμε στο κίνημα του λαού να αγωνιστεί σήμερα και όχι αύριο για ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν, δωδεκάχρονο σχολείο, με στόχο την παροχή της βασικής μόρφωσης για όλα τα παιδιά».

Ειδικά για το σχολικό χάρτη ανέφερε πως «είναι άδικος, αντιμορφωτικός, ταξικά ρατσιστικός για τις λαϊκές και φτωχές οικογένειες. Το σχολείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι στο ρυθμό των αξιώσεων και υπαγορεύσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, για ένα σχολείο που να προσφέρει γραφή, ανάγνωση και αριθμητική και τα υπόλοιπα να αναζητούνται στα προσφερόμενα εμπορεύματα της αγοράς. Θέλουν τους μαθητές να προπονούνται για την είσοδό τους στη μεταγυμνασιακή, μεταλυκειακή εκπαιδευτική αγορά».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υφυπουργός Παιδείας Π. Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε ....σύμπτωση την εναρμόνιση του σχολικού χάρτη με τις πολιτικές συρρίκνωσης των κονδυλίων για τις λαϊκές ανάγκες λέγοντας πως «το κύμα συνενώσεων συμπίπτει και με την προσπάθεια νοικοκυρέματος, αλλά κυρίως με την ανάγκη να πάμε σε μία παιδαγωγική λογική του νέου σχολείου, που θέλει ολοκληρωμένη παιδαγωγική λειτουργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ