Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εξοργιστικές οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας και το μεταναστευτικό

Πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, γενίκευση της αστυνομοκρατίας, κίνητρα για να συγκεντρωθεί η γη και η χρήση της στο κέντρο της Αθήνας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών, μέχρι και τηλεφωνική γραμμή χαφιεδισμού... προτείνει η Νεολαία της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ, ως λύσεις για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας! Η ΟΝΝΕΔ προπαγάνδισε τις θέσεις της με δρώμενο, όπου μέλη της σχημάτισαν με τα σώματά τους την ελληνική σημαία, και μοίρασε ανακοινώσεις με τις προτάσεις της, ανάμεσα στις οποίες είναι:

«Υποχρεωτική καταγραφή όλων των μεταναστών, η μη καταγραφή των στοιχείων ταυτοποίησης και διαμονής θα αποτελεί αυτόματα αιτία οριστικής και αμετάκλητης απέλασης. Σφράγισμα και δήμευση κτηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής παράνομων μεταναστών. Να υφίστανται ποινικές κυρώσεις όσοι ιδιοκτήτες προχωρούν σε ενοικίαση της ιδιοκτησίας τους σε παράνομους μετανάστες. Συνεχείς και αδιάλειπτους ελέγχους από ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Ειδικών Ελέγχων στην περιοχή του Κέντρου, προκειμένου να εξετάζεται εάν πληρούν οι διαμένοντες τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής και δραστηριότητας στη χώρα μας. Δημιουργία συντονιστικού κέντρου με αντικείμενο το Κέντρο της Αθήνας και ειδικού 4ψήφιου αριθμού κλήσης στο οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας, παραεμπορίου, παράνομης εκμίσθωσης ιδιοκτησίας κ.ά. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των Ελλήνων πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα ήταν χρήσιμο να δίδονται φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης και αναπαλαίωσης κτηρίων που σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους».

Και την ίδια ώρα που λέει τα παραπάνω, ψελλίζει κάποια υποκριτικά για απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ

Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αντίδραση της ΚΝΕ, που με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού της Συμβουλίου επισημαίνει:

«Οι προτάσεις της Νεολαίας της ΝΔ μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε νέο και νέα, που η οικογένειά του στενάζει κάτω από το βάρος της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη και για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, που έχει αφεθεί στα χέρια των οργανωμένων συμμοριών, των εμπόρων ναρκωτικών και άλλων κυκλωμάτων.

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο II και τη συνθήκη Σένγκεν, μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών. Υποκρίνεται η ΟΝΝΕΔ ότι τάχα απαιτεί αναθεώρηση του Δουβλίνο II.

Παράλληλα, προτείνουν φορολογικά κίνητρα για όσους επιχειρηματίες θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, φανερώνοντας ότι υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Λένε ψέματα ότι ενδιαφέρονται για τους μικρομαγαζάτορες του κέντρου. Η φιλομονοπωλιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτή που οδηγεί στα λουκέτα, που συντηρεί αυτήν την άθλια κατάσταση εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Κανένας νέος εργαζόμενος, κανένας μαθητής από τις λαϊκές συνοικίες δεν πρέπει να δεχτεί να γίνει χαφιές όπως τον προτρέπει η Νεολαία της ΝΔ. Μαζί με τους μετανάστες εργάτες, μαζί με τα χιλιάδες μεταναστόπουλα που είναι στα ίδια θρανία με τα παιδιά των Ελλήνων εργαζομένων, τώρα χρειάζεται κοινός ταξικός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, άδικους πολέμους και μετανάστευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ